Паркирането по свободните места в градовете често създава напрежение между

...
Паркирането по свободните места в градовете често създава напрежение между
Коментари Харесай

Момиче получи недвусмислена бележка в най-големия квартал на Пловдив СНИМКА

Паркирането по свободните места в градовете постоянно основава напрежение сред водачите. Особено когато се появят жители, считащи, че имат избрани права върху дадени места. Подобни обстановки не са казус за най-големия пловдивски квартал - " Кючук Париж ", където нерядко се слагат бележки, пукат се гуми или се пазят места с туби и други

В следващия случай даже може да кажем, че има еволюция в потребления способ. Посланието с апел за паркиране към останалите водачи към този момент е небрежно надраскано с химикал на хартията. Напротив! То е прилежно набрано на компютър, а след това и разпечатано.

За това свидетелства описа на пловдивчанка, разкрила листче на предното стъкло на автомобила си.

" Паркирай пред своя вход! ", четем на бележката. Главните букви недвусмислено демонстрират и раздразнението на незнайния " инспектор " по паркирането в квартала. Оказва се, че бележката надалеч не стряска пловдивчанката, която се оказала нейн адресат. Тя отбелязва, че ще паркира пред жилището си, само че в случай че няма места - тогава ще паркира там, където има свободни.

" Малко със забавяне от оня ден в дъжда, само че по този начин и не се научих, къде да паркирам в този Кичук. Поне тази записка е малко по-любезна. Аз ще си паркирам пред входа. Ама като няма място, ще си паркирам където има ", написа Стефани С.

Поредният опит за " разпределяне на ред " в паркерането в града е посрещнат с доза смях от пловдивчани. Те обаче означават напъните, положени за основаването на бележката. Вижте някои от мненията им:
" Паркирай си там, където искаш, има ли свободно място и в случай че е позволено. На такива бележки не обръщай внимание ", поучава Георги З.  " Но пък индивидът се е постарал да си принтира бележки ", отбелязва Стефани М.  " Вероятно е бил лист А4 с десетина сходни реда и е ходил да ги поставя по колите ", добавя Иво Ц. Бележки с вежливи и нетолкова възпитани послания не са необичайност по улиците на страната. Често те съдържат закани, апели или пояснения и ядосват и водачите, които ги полочават, а и цялото общество. Не липсват и образци с позитивни текстове - уреждащи случаи на произшествия и тн., само че те като че ли са по-скоро казус. Припомнете си някои от другите случаи:

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР