Паркетните дъски се нуждаят от периодично актуализиране, тъй като с

...
Паркетните дъски се нуждаят от периодично актуализиране, тъй като с
Коментари Харесай

Кога е необходимо циклене на паркет и лакиране?

Паркетните дъски се нуждаят от от време на време актуализиране, защото с течение на времето лакът се износва и върху самото покритие се появяват чипове и пукнатини. При какви условия е належащо?

Ето някои от най-важните аргументи:

Дългосрочна употреба

Износване на паркета

Поява на пукнатини

Потъмняване на лаковия пласт

Разхлабване

Целта на цикленето е да се отстранят дребни неравности и дървени „ мъхчета “ след режещия инструмент. То се прави посредством изстъргване на тънки стружки от повърхността. Отстранява се пласт материал с дебелина стотни или десети от милиметъра.

За да се подсигурява, че процесът е изстъргване, а не рязане (както при рендосване), скреперът има особено заточване. Цикълът е стоманена или стъклена плоча, заточена на към 90 градуса (на процедура прорез или чип). Висококачествените цикли имат грапава работна повърхнина, която остъргва материала.
Стар под - циклене на паркет и лакиране
Цикленето на остарял, неравномерен или руски паркет се разграничава доста от обработката на новия паркет. Това е по-сложна и отнемаща време работа. Потъмняване, чипове, отичане, пилинг, необятни пукнатини, запушени с прахуляк, са най-често срещаните повреди. Цикленето на остарял паркет е многоетапна работа, която стартира с подготовката на пода и приключва с нанасянето на последния пласт финишно покритие.

Основните стадии на работа са:

Отстраняване на остарелия пласт лак, разчистване и равнене на подовата повърхнина с груби абразиви

Обработка на периметъра, ъглите и труднодостъпните места с ъглошлайф

Фино шлайфане с съоръжение за незадълбочено шлайфане

Цялостно разчистване на подовата настилка

Нанасяне на няколко защитни пласта лак, гел и грунд

Цената на цикленето на паркет включва и цената на покритието с лак или масла. Процедурата би трябвало да се прави най-малко един път на пет до 10 години, според от положението на лака и броя на пластовете.

Методът зависи от това от какъв тип дърво е изработен подът - корав или мек. Паркетната дъска може да се обработва няколко пъти: в случай че истинският материал е с дебелина 15 mm, тогава не повече от пет пъти, а в случай че е 8 mm, тогава до три пъти.
Тайните на лакирането
Лакът се нанася върху паркет освен за основаване на образни резултати. Той защищава подовото покритие от отрицателните резултати на влагата и други фактори. Съставите се разграничават един от различен според от няколко фактора.

Нива на емайл. Използват се гланцови, матови и полуматови лакове. Матовият резултат се реализира посредством прибавяне на специфичен пълнител към веществото.

Износоустойчивост. За жилища и вили можете да изберете лак с ниска или междинна резистентност на изхабяване. За публични пространства се употребяват артикули с висока стойност на горния аршин.

След нанасяне на лака подът изсъхва два до три дни. Важно е първият пласт да изсъхне изцяло. От това директно зависи качеството на всички реставрационни действия. Важно е да се отстранен остатъците и дървесните мъхове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР