Парк на родопската билка ще изгради в Триград сдружение Здравец“

...
Парк на родопската билка ще изгради в Триград сдружение Здравец“
Коментари Харесай

Парк на родопската билка изграждат в Триград

Парк на родопската билка ще построи в Триград съдружие „ Здравец “ по българо-гръцката стратегия „ Интеррег  VА “. За реализацията на проекта  „ Floreo “ ще оборудваме наети закрити пространства и негоден имот, заяви ръководителят й Радост Караиванова.

Девинското село Триград туристическа дестинация, известна с пещерите си „ Дяволско гърло “ и „ Харамийска “, с атрактивния Музей на мечката. На негова територия е едно от дребното останали естествени залежи на лековития Мурсалски чай и на възкръсващото цвете Силивряк. Землището на Триград е извънредно богато на разнородни типове лечебни растения, още повече откакто от 20-тина години от ден на ден хора напущат селото, с цел да търсят работа и живот в огромния град. От тогава ливадите към този момент не се косят и това дава опция на растенията да узреят пълноценно и да пуснат семената си за идната година.     

От същия интервал погина картофопроизводството като занаят, а немалка част от локалните хора се преориентираха и сътвориха ферми за развъждане на обработен мурсалски чай, именуван постоянно родопската виагра и билка на дълголетието.


 Разлика сред билки и подправки Разлика сред билки и подправки
Много пъти сме чували термина билки и подправки, като че ли си наподобяват. Както всеки занимание готвач знае, билките и подправките са жизненоважни...

(Естествено находище на Мурсалски чай над Триград)

По-глобалната цел на съдружие „ Здравец “ е да обезпечи повишение на мотивацията, знанията и уменията на бизнесмените за нововъведения, основаване и вдишване на опасности при започване на бизнес, да улесни стопанската активност на съществуващите дребни и междинни предприятия в трансграничния район.

„ Той ще открие нови пътища пред започващите компании и ще провежда дейности за поддръжка на съществуващи предприятия със специфичен фокус върху производството на билки и екотуризма Това ще се реализира посредством взаимни дейности за основаване на подобаваща бизнес инфраструктура, информативен център и парк на родопската билка “, добавя Караиванова.

Общият бюджет на плана е 507 553 евро, като основният бенефициер е съдружие „ Здравец “ – Триград. Негови сътрудници са Федерация на търговията, продуктивността и предприемачеството на Централна и  Източна Македония и Тракия (Гърция) и „ Клъстер Варна Бизнес Консулт “.

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР