Паритетът между големите телекоми в България беше възстановен, след като

...
Паритетът между големите телекоми в България беше възстановен, след като
Коментари Харесай

И третият български мобилен оператор пусна телевизия

Паритетът сред огромните телекоми в България беше възобновен, откакто и Yettel стартира да предлага интерактивна телевизия на своите клиенти. Новата услуга Yettel TV надгражда 5G закрепения интернет, който компанията към този момент предлага на десетки хиляди консуматори в страната.

Какво съставлява : От телекома съпоставят Yettel TV по-скоро с интернационалните стрийминг колоси, в сравнение с с останалите телевизионни решения на българския пазар. Платформата към този момент работи на други пазари в Централна и Източна Европа.

Тя слага в центъра наличието, като другите излъчвания, филми и спортни събития се групират без значение от кой канал идват.

Интерактивните функционалности включват пауза, приплъзване, промяна на аудио пътеката, цялостен списък за 7 дни обратно и " заоблачен " запис за до 1 месец на наличието, което потребителите желаят да гледат още веднъж. Интелигентна система за наставнически надзор ще желае PIN код дори и за общоприета телевизия, в случай че по нея в дадения миг се излъчва наличие, неуместно за деца.

Поддържа се 4K наличие.
 Петгодишният проект на Yettel за резистентен бизнес
Как може един телеком да развива резистентен бизнес?

Комапнията има четири съществени фокуса

Къде и какво ще гледаме: За момента проектите на Yettel TV са два. TV Favorite е с над 100 канала, от които над 65 са HD, а TV Max е с над 200 (от които над 110 са с висока резолюция). Допълнително могат да се прибавят пакети със спорт (Diema Extra, Max Sport), филми (HBO) и друго наличие. Първите 1000 консуматори на Yettel TV ще могат да ги употребяват 100 дни гратис.

На старта си Yettel TV идва в няколко форми. Всеки клиент ще получи устройство за тв приемника си, което е с Android TV и достъп до Play Store. То може да употребява Wi-Fi или кабел за връзка с 5G модема. Вече има и приложение за Android смарт телефони, като от компанията показаха, че работят и с останалите мобилни платформи.

В най-близко бъдеще ще има и приложения за главните марки смарт тв приемници - за изцяло безкабелни интернет и телевизия.
 Снимка 613291
Източник:

Колко ще коства: Първоначално малкия екран ще идва в пакет с 5G закрепен интернет от Yettel, по-нататък ще е налична и като обособена услуга. Сега, да вземем за пример, 50 мегабита в секунда скорост на събаряне и по-малкият от двата тв проекта ще е на цена от 32,99 лева на месец, а двойна скорост и двойно по-голям избор на канали ще излиза 37,99 лева

Първата половин година таксата промоционално ще е 1 лев на месец.

От Yettel не лимитират потребителите каква съгласуваност ще употребяват, с цел да гледат малкия екран у нас или на територията на Европейски Съюз. Необходима е само добра интернет връзка. Поддържа се адаптивен битрейт, тъй че качеството ѝ ще въздейства и на качеството на картината.
 Yettel и CETIN България подписаха 10-годишен контракт за доставка на електрическа енергия с Електрохолд
Yettel и CETIN България подписаха 10-годишен контракт за доставка на електрическа енергия с Електрохолд

Двете компании ще покрият съвсем цялото си ползване с електрическа енергия от възобновими източници

Контекст : БТК/Vivacom и A1 през годините развиха своите телевизионни артикули след придобивания на голям брой снабдители, като в следствие през днешния ден те оферират микс от разнообразни технологии - кабел, спътник и оптика с интерактивни функционалности. Yettel (преди това - Telenor) остана съсредоточен най-вече в мобилните услуги.

Навлизането на 5G мрежите направи допустимо телекомът да предложи домашна интернет услуга, която конкурира обичайните способи на закрепена съгласуваност - само че с по-лесна апаратура без кабели и по-лесно потребление отвън титулярния адрес. Сега компанията употребява точно това, с цел да внедри и телевизия.

От Vivacom преди няколко седмици оповестиха аналогично решение, което комбинира платформата им EON с 5G съгласуваност. A1 към момента оферират своя домакински интернет през 5G единствено в композиция със сателитна телевизия.

В прав текст: " Ние в никакъв случай не се целим в нишата, целим се в всеобщия пазар. Мисля, че имаме късмет, тъй като огромна част от пазара не употребява интерактивна телевизия ", разяснява комерсиалният шеф на Yettel Богдан Узелац.

Той сподели данни, съгласно които IPTV решенията към момента са по-слабо публикувани спрямо класическата линейна телевизия по кабел или спътник.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР