Парите за извънреден труд на подполковник Валентин Терзиев ще бъдат

...
Парите за извънреден труд на подполковник Валентин Терзиев ще бъдат
Коментари Харесай

Началникът на отбраната обещава изплащане на извънредния труд на загинал пилот

Парите за ексклузивен труд на подполковник Валентин Терзиев ще бъдат изплатени, заяви началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Подполковник Терзиев почина на 9 юни при осъществяване на подготвителен полет за пукотевица по въздушна цел в нощни условия край Шабла.

Жената на водача - Димитрина Попова, заведе дело от името на сина му за неизплатени суми.

Искът е за близо 70 хиляди лв. поради три хиляди часа изключителни наряди и съгласно Димитрина Попова това се случва на безусловно всички водачи, които носят бойните наряди, когато напущат системата.

Началникът на защитата адмирал Емил Евтимов сподели, че „ всичко, което се поставя на подполковник Терзиев ще бъде изплатено, според нормативната ни база “.

И не отхвърли, че това е проблем за другите военни.

„ Когато има стеснен брой водачи, които са достигнали до такава натренираност да носят бойни наряди, естествено е, че лимитираният кръг прави невероятно компенсирането на изключителния труд във времето и се натрупват по този метод много обезщетения. Командирите търсят способи за компенсиране, финансово, само че нормативната ни база не разрешава сега на военнослужещи… по тази причина се натрупат обезщетения във времето. “

Пред Българска телеграфна агенция преди дни командирът на авиобаза „ Граф Игнатиево “ бригаден военачалник Николай Русев сподели, че въпросът е поставян неведнъж до по-високите равнища във Военно-въздушните сили, в Министерството на защитата и добавя, че с изключение на за подполковник Терзиев има още три сходни каузи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР