Парите за добавките и увеличението на пенсиите са осигурени. Това

...
Парите за добавките и увеличението на пенсиите са осигурени. Това
Коментари Харесай

Гълъб Донев с горещи новини за парите на пенсионерите

Парите за добавките и нарастването на пенсии те са обезпечени. Това зави в „ Тази заран “ вицепремиерът и длъжностен министър на труда и обществената политика Гълъб Донев.

Той изясни, че добавката от 120 лева към пенсии те за октомври, ноември и декември е обезпечена.  Донев беше безапелационен, че няма риск актуализацията на парите за възрастни да не се случи през декември, както е планувано в бюджета.

„ Направените промени за преизчисляването на пенсии те влизат трайно, тъй като са в Кодекса за обществено обезпечаване и не са обвързани с Бюджет 2021 “, добави Донев.

Социалният министър изясни, че с добавката минималната пенсия ще стане 420 лева, само че когато влезе преизчисляването от 25 декември, тя ще бъде 370 лева

„ Актуализацията е по този начин пресметната, че в случай че от 1 януари има антикризисни добавки към пенсии те, да се получи почти балансиране на тези 120 лева

При повдигане на минималните размери на пенсии те, без да се съблюдават правилата, които са заложени в Кодекса за обществено обезпечаване, се получава компресиране на размерите на пенсии те. Така минималните догонват междинните “, изясни министърът.

Относно рецензията, че преизчисляването на пенсии те не е работа на служебния кабинет, той съобщи, че са влезнали в ръководството със поръчка за повишение на приходите на възрастните хора. Според него, в случай че беше образувано постоянно държавно управление, то е можело да предложи различен вид за преизчисляване.

Донев посочи, че на 24 хиляди души пенсии те са лимитирани от тавана. Същевременно към момента има пенсионери , чиито приходи са под прага на беднотия.

Работещите дами в майчинство още от октомври ще получат нарастването за втората година. Промяната няма да бъде единствено до края на годината, а ще залегне трайно.

Министърът уточни още, че държавното управление е изплатило 120 млн. лева по обществените антиCOVID ограничения.   
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР