Парите в брой на посолството на Руската федерация във Варшава

...
Парите в брой на посолството на Руската федерация във Варшава
Коментари Харесай

Кешът на руското посолство във Варшава свършва, сметките за ток и вода под въпрос |

Парите в брой на посолството на Руската федерация във Варшава се топят и има опция дипломатите да не могат да си платят сметките за ток и вода, оповестява полският " Газета виборча ".

Финансовите несгоди на Москва в столицата на Полша са вследствие на блокирани от прокуратурата банкови сметки с титуляр посолството. За това пък повода е " опцията за поддръжка на тероризма ".

" Имаме прочут ресурс в кеш, само че това не са неограничени средства, може да се стигне до такава степен, да не можем да си плащаме сметките ", разяснява съветският дипломат във Варшава Сергей Андреев, представен от Ройтерс. Дипломатът заплашва, че в случай че затова се стигне до затваряне на посолството, същата орис ще последва и полското посолство в Москва.

Сметките както на Посолството на Руската федерация, по този начин и на Търговското посланичество на РФ, бяха блокирани в края на февруари от полската прокуратура по обвиняване във допустимо финансиране на тероризъм незабавно откакто Полша изгони 45 съветски дипломати от страната. Според дипломат Андреев две трети от дипломатическия състав на РФ в Полша към този момент е напуснал страната хазаин. Веднага след съветската инвазия в Украйна Андреев даде изявление за сп. " Мрежи ", в което хвалеше политиката на Владимир Путин и твърдеше, че Украйна е изкуствено основана страна " анти Русия ".

Говорителят на Министерство на външните работи на Полша Лукаш Ясина съобщи пред " Полско радио 24 ", че решението за блокиране на сметките на посолството и комерсиалното посланичество е взето от самостоятелната полска прокуратура по отношение на съмненията, че се употребяват за " разнообразни неприятни цели ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР