Парите по много пера са повече, отколкото предишни години. Министър

...
Парите по много пера са повече, отколкото предишни години. Министър
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Бих казал ”да” на държавния бюджет, охолен е. Заложени са нереално много пари за инфраструктура

Парите по доста пера са повече, в сравнение с предходни години. Министър Василев има по-различни позиции по отношение на харченето на държавни пари. неговата съществена концепция, е че колкото повече страната харчи, толкоз по-добре е за стопанската система. Не би трябвало да се не помни корупцията, която идва с харченето на държавни пари. И нашето държавно управление с бойко борисов пристигна с концепцията да се харчи по различен метод. Трябва повече да се работи и по-малко да се приказва.

Увеличаването на минималната заплата стартира да става проблем. Голяма част от хората в държавната администрация получават минимална работна заплата. Надявам се да се мисли за приходите като едно цяло перо в ръководството на страната.

Ще се стигне до нарастване на инфлацията, продължава инфлационния напън. Така непрекъснато би трябвало да наддаваме. Животът на елементарния човек нараства с доста повече. Малката инфлация на така наречен дребна кошница се усили с 15-16 %, т. е двойно. И по-бедните действително страдат от другите нараствания, тъй като инфлацията ги удря доста повече, в сравнение с елементарния човек.

Към средата на тази година инфлацията на дребната кошница ще е над 10 %. Затова би трябвало да се гледа за увеличение на пенсиите. Трябва да се гледа пенсионната система като цяло хората с по-голям стаж и заплати действително получават по-малко, в сравнение с им е дължимо. А се усилват единствено най-ниските пенсии.

Близо 8 милиарда лв. има заложени за харчене за инфраструктурни планове. Това е нереално, както знаете множеството планове се замразиха. Не е действително това огромно харчене в инфраструктурата. Добре е тези пари да се пренасочат в други направления.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР