Парижани гласуваха за утрояване на таксите за паркиране на спортни

...
Парижани гласуваха за утрояване на таксите за паркиране на спортни
Коментари Харесай

Парижани гласуваха на референдум утрояване на таксите за паркиране на SUV

Парижани гласоподаваха за утрояване на таксите за паркиране на спортни коли (SUV), защото градът се стреми да се оправи със замърсяването на въздуха и климатичните промени, като се насочи към богатите водачи на тежки, огромни и замърсяващи коли.

На референдума, извършен на 4 февруари, който беше деликатно следен от други столици, в това число Лондон, 54,6 % гласоподаваха в поддръжка на специфичните такси за паркиране на джипове, съгласно предварителните резултати. Въпреки това изборната интензивност - към 5,7 % от записаните гласоподаватели в Париж - беше по-ниска, в сравнение с се надяваха участниците в зелените акции.

" Парижани направиха явен избор... други градове ще ги последват ", съобщи кметът социалист на Париж Ан Идалго, като добави, че сигурността по пътищата и замърсяването на въздуха са били главните аргументи за вота.

По-рано Идалго дефинира мярката за ограничение на наличието на джипове посредством повишение на цените за паркиране като " форма на обществена правдивост ". Тя съобщи, че задачата е да се насочи съзнателно към най-богатите водачи на скъпи, тежки и замърсяващи коли, които към момента не са трансформирали държанието си, с цел да се оправят с климатичната рецесия.

Новите цени за паркиране могат да влязат в действие при започване на септември. Цената на паркирането на улицата за джип или автомобил 4х4 ще се усили до 18 евро на час в центъра на Париж и 12 евро на час в останалите елементи на града. Цените ще се ползват за транспортни средства с тегло над 1,6 тона с мотор с вътрешно горене или хибридни транспортни средства и над 2 тона за електрически автомобили. Тази мярка няма да се ползва за паркирането на жителите на Париж.

Тони Ренучи, шеф на акцията за качеството на въздуха Respire, съобщи: " Резултатът от гласуването е победа за качеството на живот на жителите на Париж. " Той добави, че Париж изпраща обръщение, че " наличието на тези чудовища на колела към този момент не е желателно по нашите улици ".

Еманюел Грегоар, заместник-кмет на Париж, разгласява известие в X, когато стартира гласуването: " Джиповете са екологично злополучие. "

Миналата година Париж организира сходно гласоподаване за възбрана на отдаването чартърен на електрически скутери и след това стана първата европейска столица, която направи това. Участието в това гласоподаване - 103 000 души, към 7% от записаните гласоподаватели - беше по-високо, в сравнение с при гласуването за джиповете.

Под управлението на Идалго Париж от години оказва напън върху водачите, като усилва цените за паркиране и последователно не разрешава дизеловите транспортни средства, като в същото време уголемява мрежата от велосипедни алеи в претрупаната столица. Градът понижи броя на местата за паркиране на улицата, с цел да накара водачите да употребяват подземни паркинги.

Заместник-кметът на Париж, отговарящ за превоза, Давид Белиар от партията на Зелените, съобщи, че към 10% от колите в Париж ще бъдат наранени от по-високите такси за паркиране, които могат да донесат до 35 млн. евро на града всяка година.

Лобистката група на водачите 40 Millions d`Automobilistes съобщи, че водачите би трябвало да могат свободно да избират каквото и да е транспортно средство, като предизвести, че повишението на таксите за паркиране е безпричинно и е дело на " ултра-градско и антиавтомобилно малцинство ".

Кристоф Бешу, министър на околната среда на Франция, съобщи пред телевизионния канал RTL, че таксата за SUV е " тип углавен екологизъм " - даже в случай че водачите би трябвало да " избират по-леки транспортни средства ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР