Париж/Техеран. Трите европейски сили от ядрената сделка с Иран в

...
Париж/Техеран. Трите европейски сили от ядрената сделка с Иран в
Коментари Харесай

AFP: Европейските страни призовават за диалог и край на ескалацията около Иран

Париж/Техеран. Трите европейски сили от нуклеарната договорка с Иран в неделя приканиха за разговор и преустановяване на ескалацията към нуклеарната стратегия на Иран, откакто напрежението сред Техеран и Съединените щати се ускори още повече, предава AFP .
С изказването водачите на Англия, Франция и Германия показаха угриженост, че съглашението за нуклеарната стратегия на Иран през 2015 година има заплаха да се разпадне и обявиха, че на Техеран би трябвало да се подсигурява, че договорката ще оцелее.
" Ние имаме вяра, че е пристигнало времето да действаме отговорно и да търсим път, с цел да спрем ескалацията на напрежението и да обновим разговора ", се споделя в британската версия на изказването. To бе оповестено откакто президентът Еманюел Макрон бе хазаин на немския канцлер Ангела Меркел и на английския вицепремиер Дейвид Лидингтън на годишния церемониал на Деня на Бастилията в Париж.
" Рисковете са такива, че е належащо всички заинтригувани страни да спрат и да обмислят вероятните последствия от техните дейности ", добави той.
Трите европейски сили са измежду главните участници в съглашението от 2015 година (известен като Съвместен изчерпателен проект за деяние (СВПД) за нуклеарната стратегия на Иран.
„ От 8 май нататък променихме тактиката си на самообладание с тази на отговор... каквито и дейности да предприеме другата страна, ние ще отговорим “, съобщи иранският президент Хасан Роухани в неделя по време на посещаване в провинция Северен Хорасан в североизточен Иран.
" Ако те понижат уговорките си към договорката, тогава и ние ги понижим... Ако изцяло изпълнят уговорките си, ние също ще осъществим напълно нашите ", добави той съгласно формалния уебсайт на държавното управление dolat.ir.
" Винаги сме подготвени за договаряния, подготвени сме в този час и в този миг, в случай че преустановите издевателството и глобите си ", сподели Роухани, говорейки за американските наказания и стопански напън върху Иран.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР