Париж. Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че страната му

...
Париж. Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че страната му
Коментари Харесай

Deutsche Welle: Франция ще приеме през следващите две години 10 хил. легални бежанци

Париж. Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че страната му има намерение в околните две години да даде позволение за формален банкет на 10 хиляди бежанци от неевропейски страни. При взаимоотношение с Управлението на Организация на обединените нации по въпросите за бежанците Париж ще приготви 10 хиляди места за преселване на бежанци, които сега се намират в Турция, Ливан, Йордания, Нигер и Чад, съобщи Deutsche Welle в рускоезичната си редакция.
Европейската комисия през септември 2017 година разгласи задачата си в околните две години да даде законен достъп на минимум 50 хиляди бежанци. В Брюксел допускат, че с помощта на тези ограничения незаконната миграция може да бъде съкратена.
В околните седчици в Чад и Нигер би трябвало да се открият първите взаимни имиграционни центрове на Организация на обединените нации и на френската организация по въпросите за бежанците. Така в Париж желаят да разпознават тези, на които им е нужна помощ и отбрана, с цел да може по-късно да им даде право на леговище. При това в Европа се надяват да спрат притока на бежанци, които желаят да попаднат в Европа през Средиземно море.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР