Париж и против каквато и да е дата за започване

...
Париж и против каквато и да е дата за започване
Коментари Харесай

Франция спира Скопие и Тирана за ЕС?

Париж и срещу каквато и да е дата за започване на публични договаряния сред Европейски Съюз и Албания и Северна Македония. Това твърди организация Блумбърг, която се е сдобила с документи по отношение на позицията на Франция по тематиката. Страната към момента не е оповестила публично позицията си. Според Блумбърг, Париж няма да утвърди започване на договарянията преди Брюксел да приключи промяната на своята " методология ", оповестява Фокус.
С меморандум, който френските дипломати са изпратили до другите държавни управления в Европейски Съюз, Париж желае бъдещите договаряния за разширение на Съюза да бъдат „ постепенни, по-конкретни в придобивките, които носят на съответните страни и да бъдат обратими съгласно ефикасното, осезаемо и стабилно използване на промените “.
Последният план на решението от 11 октомври, с който разполага Блумбърг, дава зелена светлина за това формалните договаряния за присъединение да стартират през първата половина на идната година, само че съгласно посланик, представен от американската организация, „ никой не е удовлетворен “ от текста.
Посланиците на страните-членки на Европейски Съюз в понеделник ще се опитат да посредничат за компромис преди утрешната среща на министрите.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР