Париж. Домакините на Олимпийските игри през 2024 г., които ще

...
Париж. Домакините на Олимпийските игри през 2024 г., които ще
Коментари Харесай

BFM Business: Франция възнамерява да изхарчи над 7 милиарда евро за организацията на Олимпиадата в Париж през 2024 година

Париж. Домакините на Олимпийските игри през 2024 година, които ще се проведат в Париж, чакат да похарчат 7,1 милиарда евро за организирането на игрите, както и за подобряването на старите и построяването на нови уреди. Това заяви в понеделник телевизионният канал BFM Business .

През 2016 година управляващите показаха проект за образуване на Олимпийските игри на стойност 6,5 милиарда евро. Оттогава бюджетът се усили, наблюдаващите не изключват, че с наближаването на церемонията по откриването сумата ще продължи да нараства.

Според сегашния проект директните организационни ограничения ще костват 3,9 милиарда евро. Повечето от тази част от разноските ще бъдат покрити от частни вложения, от които 1,2 милиарда евро ще бъдат разпределени от Международния олимпийски комитет (МОК).

Строителството и подобренията на обектите ще изискват към 3,2 милиарда евро, тук страната ще се трансформира в най -големия вложител с 933 млн. евро. „ Промени логиката “ на организацията и ще построи обекти, които ще бъдат потребни в бъдеще. Както обаче сподели ръководителят на кабинета на шефа на организационния комитет на Олимпийските и Параолимпийските игри през 2024 година Мишел Алоизио в ефира на телевизионния канал, Франция ще се опита да „ промени логиката “ на организацията спрямо предишните игри и ще построи уреди, които ще бъдат потребни в бъдеще.

„ Искаме да предложим радикално нов логаритъм “, даде обещание той. Алоизио означи, че Франция „ ще резервира най -доброто от игрите “, само че в това време ще обърне огромно внимание на екологичните въпроси: да вземем за пример уредниците чакат да понижат въглеродния си отпечатък приблизително с 55% спрямо предходните игри. Те също по този начин дават обещание да приложат друг метод към разпределението на бюджета.

По неговите думи, 95% от олимпийските уреди към този момент съществуват под формата на непрекъснати или краткотрайни структури, в това число футболния стадион „ Стад дьо Франс “ в северната част на Париж, тенис кортовете Ролан Гарос, спортния комплекс Париж-Берси, велодромът в комуната Сен-Куентин-ен-Евелин. Временни обекти могат да бъдат ситуирани, да вземем за пример, на Дома на инвалидите (стрелба с лък) или на Айфеловата кула (джудо) в 7 -ми окръг в Париж.

Бюджетът включва и построяването на олимпийско село и център за водни спортове в департамент Сена-Сен Дени. „ Това ще бъде направено освен за Олимпийските игри, само че и за подкрепяне развиването на тази територия в бъдеще “, акцентира той. Както прецизира телевизионният канал, олимпийското село, където ще бъдат настанени спортисти и публицисти, ще навлезе на пазара на недвижими парцели след края на надпреварата под формата на 1300 жилището, офиси и търговски обекти.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР