Паричните потоци от Венецуела са стигнали до българска банка чрез

...
Паричните потоци от Венецуела са стигнали до българска банка чрез
Коментари Харесай

Само големите фирми получават отсрочка за смяна на касовите апарати

Паричните потоци от Венецуела са стигнали до българска банка посредством кореспондентски банки, които са европейски и освен. Да не бързаме с изводите за някакво нарушаване на закона. Със сигурност приказваме за прехвърляния от страна, за която нашето държавно управление счита, че нещата не стоят добре.

Това сподели финансовият министър Владислав Горанов по отношение на с преводите на средства от държавната петролна компания на Венецуела към България.

"БНБ е разполага с тази информация и неслучайно Българска народна банка е отказала откриването на кореспондентска сметка в тази комерсиална банка ", уточни Горанов пред bTV. По думите му покупко-продажбите и транзакциите наподобяват със съмнителна икономическа логичност.

"Тези пари не са стигнали до България с пощенски запис. Те са минавали през кореспондентски банки, които са в страни, претендиращи, че са по-развити и богати от България ".

Горанов акцентира, че страната ни има исторически късмет да си проправи път към еврозоната. Той посочи, че в случай че страната ни извърши условията на ЕЦБ за определяне на тясно съдействие, ни би следвало да има проблем с приемането ни в чакалнята на еврозоната.

Министърът на финансите заяви, че пролонгация за промяната на касовите апарати ще има единствено за огромните компании: "За икономическите оператори, употребяващи компютърни системи за ръководство на продажбите, за които е необходим нов програмен продукт, срокът за привеждането им към новите условия на приходната организация ще бъде продължен до края на септември "

Владислав Горанов даде обещание, че в случай че има нещо неправилно в резултатите от инспекцията за жилището му, ще напусне политиката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР