Пари сме осигурили за Морската градина, нови паркове и паркинги,

...
Пари сме осигурили за Морската градина, нови паркове и паркинги,
Коментари Харесай

Благомир Коцев: Одобрени са ни 100 милиона лева за всички проекти на Варна, бавени с години

Пари сме обезпечили за Морската градина, нови паркове и паркинги, за подлезите във Варна, тръбата под Варненското езеро,

Математическата гимназия, библиотеката, зона за отдих при „ Дупката “ и индустриална зона, заключи кметът във връзка гласувания от

Бюджетната комисия през днешния ден лист с обекти за ремонт и създаване във Варна

Списъкът е част от бюджета за 2024 година и беше признат от депутатите без редакции – както бе подаден от екипа на Коцев

Одобрени са ни без никакви редакции обектите за 100 милиона лв., влачени с години при предходните мандати във Варна. Пари сме обезпечили и ще има за Морската градина, за нови паркове и паркинги, за подлезите във Варна, за тръбата под Варненското езеро, Математическата гимназия, библиотеката, за зона за отдих при „ Дупката “, както за и индустриална зона. Това заключи кметът Благомир Коцев във връзка гласувания от Бюджетната комисия през днешния ден лист с обекти за ремонт, планиране и създаване във Варна.

Народните представители от Бюджетната комисия в Народното събрание през днешния ден утвърдиха листата с планове за 100 милиона лв. на Община Варна без редакции. Гласуването мина на второ четене в Бюджетната комисия в границите на бюджетната процедура за 2024 годна.

Окончателният брой на обектите е 51 за общо 100 милиона лв.. Сред тях са обекти, станали емблематични за Варна с това, че години наред не са били финансирани или не е имало воля за реализирането им.

Специален акцент във финансирането, уточни Благомир Коцев, ще бъдат новите паркове, паркингите, Морската градина, подлезите и тротоарите, които са непроходими и за майките с колички, и за жителите. Те бяха във фокуса на уговорката ми, който като претендент за кмет поех пред жителите. Радвам се да оповестя, че осигурихме 2 млн. лева за нова индустриална зона на Варна. Над 5,5 млн. лева ще дадем за планиране и главен ремонт на тротоари и подлези през 2024 година като първи стадий на цялостното възстановяване на градската среда и нейната проходимост, уточни кметът. По над 2 млн. лв. ще се насочат за създаване на паркове, като се стартира с кв. Младост, където има съответния стадий на подготвеност. За паркингите през 2024 година се плануват средства за планиране на етажен публичен паркинг в регион „ Приморски “ и на буферен етажен паркинг на бул. „ Цар Освободител “ N 100, които са със съответната техническа подготвеност да се проектират, изясни кметът.

От думите му стана ясно, че през 2024 година Община Варна към този момент ще има запас да построи тръбата на дъното на Варненското езеро. Обществената поръчка бе оповестена от предходното управление на 3 ноември без обезпечено финансиране и екипът на новия кмет трябваше в незабавен порядък да обезпечи финансов запас от над 24 млн. лв.. Ако не беше се случило това, тръбата за следващ път нямаше да бъде построена, изясни още кметът.

През новата към този момент ще може да започва построяването на новата образователна база на Математическа гимназия „ Д-р Петър Берон “. Предвидени са над 8,7 млн. лева за тази активност, като общата стойност на плана за целия интервал е към 60 млн. лева На брифинг пред варненските медии тази седмица кметът на Варна Коцев акцентира, че точно за Математическата гимназия ще е първият Подробен организационен проект, който подписва в мандата си.

Сред обектите с подготвени разрешителни за градеж са главният ремонт на пътя сред кварталите " Аспарухово " и „ Галата “ - от отбивката за околност " Карантината " до кръстовището с пътя за село Приселци. За неговия ремонт  са обезпечени над 10 млн. лв.. По над 2 млн. лева екипът обезпечи и за  главните поправки на улиците „ Д-р Пискюлиев “ и „ Капитан Райчо “, които са от дребното планове, за които общината разполагаше към месец декември с  разрешителни за градеж. Единственият културен обект с позволение за градеж, който кметът завари при встъпването си в служба, е планът за прилежащата постройка към Художествен музей " Георги Велчев ". За реконструкцията и главния й ремонт ще се насочат 505 хил. лв., в това число и за създаване на арт-център там.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР