Пари Сен Жермен ще търси вариант да играе мачовете си

...
Пари Сен Жермен ще търси вариант да играе мачовете си
Коментари Харесай

ПСЖ търси стадион зад граница заради забраната във Франция

" Пари Сен Жермен " ще търси вид да играе мачовете си в Шампионската лига в друга страна, откакто Франция забрани спортни мероприятия до септември поради пандемията от ковид . Това докара до преустановяване на сезона в Лига 1, както и в долните дивизии. ПСЖ обаче към момента е в Шампионската лига и се класира на 1/4-финал, откакто в профил " Борусия " (Д). Президентът на клуба Насер Ал Хелайфи разгласи, че почита решението на държавното управление, само че отборът ще продължи да играе в Шампионската лига, даже в чужбина, в случай че се постанова. 

" Уважаваме решението на държавното управление. Възнамеряваме обаче да участваме в идната фаза на Шампионската лига. Ако не е допустимо да играем във Франция, ще играем нашите мачове в чужбина, като осигурим допустимо най-хубавите условия и защитни ограничения за футболистите си ", съобщи Ал Хелайфи. 

Според " Гардиън " има възможност УЕФА да промени формата на Шампионската лига и да реалокира всички мачове на безпристрастен терен, само че за момента от европейската централа не са коментирали сходен вид.

Все още не е ясно и по какъв начин ще се действа с класирането в Лига 1 и дали ще бъде разгласен първенец. ПСЖ води с 12 точки пред " Олимпик " (Марсилия), като има и мач по-малко. В четвъртък ще им среща на френската лига (LFP), федерацията (FFF) и клубовете, на която ще бъде решено дали ще има първенци и изпадащи.

Президентът на федерацията Ноел льо Гре съобщи, че решението на държавното управление е вярно. Той към този момент е съобщил на УЕФА, че сезонът се приключва: " Говорих с президента на УЕФА Александър Чеферин и с генералния секретар Теодор Теодоридис. Те показаха страдание и ме питах дали можем да играем пред празни трибуни през август. Това може да се случи, само че единствено като част от идващия сезон . "  Льо Гре въпреки всичко съобщи, че през август може да се изиграе финалът за Купата на Франция сред ПСЖ и " Сент Етиен ".

Президентът на " Лион " Жан-Мишел Ола обаче счита, че сезон 2019/20 може да бъде приключен с плейофи макар решението на държавното управление. Подобно на ПСЖ, " Лион " към момента е в Шампионската лига, като би трябвало да изиграе реванша с " Ювентус " в Италия, откакто завоюва първия мач с 1:0. 

" Прочетох деликатно какво споделя УЕФА и те желаят да приключим всички шампионати, даже и в случай че се постанова да играем в по-малък формат през август. Мисля, че има различен метод за довеждане докрай на сезона, да вземем за пример с плейофи в челото и на дъното, които може да се играят през август или даже през юли. Няма потребност да бързаме. Може би с всички правила за понижаване на карантината, към момента има опция да приключим сезона ", сподели Ола пред " Екип ".

Треньорът на " Олимпик " (Марсилия) Андре Вилаш-Боаш поддържа решението на държавното управление: " Мисля, че е разумно, прекомерно рано е да стартираме още веднъж да упражняваме. С процедурите, въведени от докторите, това би било доста мъчно. Ще приказвам с клуба, с цел да забележим дали резултатите от този сезон ще останат в действие или не. Това прекъсване обаче води до други проблеми, най-много един проблем, който е финансов: телевизионните права. Оцеляването на клубовете зависи от това. Но решението на държавното управление е разумно и би трябвало да го почитаме. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР