Пари Сен Жермен отново ще защитава Купата на Франция на

...
Пари Сен Жермен отново ще защитава Купата на Франция на
Коментари Харесай

ПСЖ ще защитава Купата на Франция на финала срещу Рен

Пари Сен Жермен още веднъж ще пази Купата на Франция на финала против Рен. Парижани, които завоюваха трофея в последните четири сезона, се класираха за решаващия конфликт след безапелационна победа с 3:0 над Нант на 1/2-финала. Марко Верати (29), Килиан Мбапе (85-дуз.) и Даниел Алвеш (90+2) осъществиха трите попадения за домакините на " Парк де Пренс " довечера.

Парижани поведоха в резултата в 29-ата минута, когато Верати стреля отвън наказателното поле по земя и изненада вратаря за 1:0.

В 66-ата минута ПСЖ получи дузпа за игра с ръка на Никола Палоа в наказателното поле, като тя бе отсъдена след намесата на ВАР. Мбапе обаче пропусна от бялата точка, откакто ударът му бе избавен от вратаря.

В 72-ата минута нападателят на Нант Калифа Кулибали бе изпъден с втори жълт и червен картон за настъпване на Тиаго Силва.

Това още повече улесни задачата на парижани, които в 85-ата минута получиха и втора дузпа за нарушаване на границата на пеналта против Дани Алвеш. Мбапе получи втори късмет и този път се реваншира, вкарвайки от бялата точка за 2:0.

В добавеното време на срещата и Дани Алвеш се разписа с доста хубав гол, прехвърляйки вратаря с диагонален удар от ъгъла на наказателното поле за крайното 3:0.

Така Пари Сен Жермен си уреди среща с Рен на финала на шампионата, който през вчерашния ден отстрани Олимпик Марсилия след триумф с 3:2. Столичани ще опитат да завоюват 13-ото си отличие в конкуренцията.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР