Парфюмите използват сложни комбинации от аромати, получени от природни източници,

...
Парфюмите използват сложни комбинации от аромати, получени от природни източници,
Коментари Харесай

4 изкуствени аромата

Парфюмите употребяват комплицирани комбинации от аромати, получени от естествени източници, доста от които разпознаваме и харесваме в естествения им тип. Но от време на време парфюмерийните компании не са доста точни в описанията си.

1. Кехлибар

Въпреки, че може да го видите в доста парфюмни композиции, кехлибарът - вкаменена смола от иглолистни дървета - няма необикновен мирис. " Кехлибарът " в парфюмерията е композиция от лабданум и ванилия, наречена по този начин поради златистия си цвят. Истинският кехлибар излъчва аромат единствено при награвяне или горене - на борова дървесина.

2. Памук

" Памукът " в парфюмите е прочут с чистото си и свежо благоухание, извикващо визията за преди малко изпрани облекла и пресен пролетен въздух. То се получава от комплицираната композиция от цитруси, жасмин, лавандула, кедър и други Но същинският памук няма нищо общо с него. Хора, които отглеждат рестението, споделят, че прясно обраният памук мирише на по-скоро на пот.

3. Кафява захар

Цветът на кафявата захар е от меласата и множеството хора, които се занимават с обработването й, знаят, че мирисът й не е по този начин сладостен, както усета й. Повечето " захарни " ухания в парфюмите и ароматните свещи употребяват карамел и магнолия като съществени съставки. По чудноват метод този мирис припомня усета на кафявата захар.

4. Космос

Да, на пазара има свещ с " галактически " мирис. ThinkGeek го разказва като " озонов " и " носещ вяра за кротичък съюз ". Астронавтите разказват миризмата в Космоса друго - " нагорещен метал ", " пържоли ", " барут "... нито едно от които не звучи като прелестно благоухание за дома. Но защото тези аромати надали биха се продавали добре, галактическите свещи употребяват за основа лавандула.

Източник: mentalfloss.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР