Парче от фюзелажа на свален Су-25СМ на Въздушно-космическите сили на

...
Парче от фюзелажа на свален Су-25СМ на Въздушно-космическите сили на
Коментари Харесай

5.50 долара за парче от руски Су-25СМ. Артефакти от войната в Украйна заляха колекционерския пазар -

Парче от фюзелажа на свален Су-25СМ на Въздушно-космическите сили на Руската федерация се продава в портала за онлайн търговия eBay за 5.50 щатски $. Пощенска марка с трактор, теглещ танк, коства 17.99 $, а класиката “Русский военный корабль иди на х*й ” се предлага, според от това дали е обособена марка, блокче или сет от марки, на цени сред 10 и 80 $, само че има и комплект за 4400.

Продавачът на парчето от най-новата трансформация на съветския щурмови аероплан Су-25 е с псевдоним Sovtube, поддържа “магазина ” UEmineral и се употребява с висока известност в eBay. Преди нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари т. година е търговец на минерали и парченца руди, осъществил към този момент над 17 хиляди продажби. Сега отново продължава да предлага азурити, шунгити и прочие камъчета, забавни за колекционери по целия свят, само че към този момент има и нова стока - трофейни части от съветска военна техника, унищожена от Въоръжените сили на Украйна.

Sovtube разказва късчето метал, огромно малко повече от педя като достоверен откъслек от сваления на през март край селцето Бабинци щурмови аероплан. Парите, получени от продажбата на това, както и други сходни парчета метал от същата “витрина ” ще отидат напълно за поддръжка на украинската войска, твърди продавачът. Купувачите, даже тези, които купуват минерали, демонстрират емпатия с Украйна и украинския търговец и в мненията си за към този момент завършени покупко-продажби завършват със “Слава на Украйна ”. Парчетата от същия Су-25СМ, върху които има част от букви или номера са по-скъпи, а фрагментите върху които си личат елементи от петолъчката или други символики на съветските въоръжени сили са оценени сред 1250 и 1990 $.

За ок. 1000 $ в друга витрина може да се купят шлемове на водачи от свалени хеликоптери Ка-52. “Нова доставка, от региона на Славянск. ” - се споделя в описанието на артефакта, като продавачът отбелязва, че е “рядък образец, свалени са едвам 300 хеликоптера ”. Стойката за картечницата на въпросния Ка-52 коства 299 $. Стоманена съветска каска, използвана от 60-те години до през днешния ден, модел СШ-68 с няколко перфорации и статус “употребявана ” е била употребена за финален път в стълкновение в региона на Харков.

Опаковката на “сух пакет ” - дневния дял на боец от съветската войска, празна от региона на Буча, коства 35 $. Пълният пакет със сухари, бисквитки, пастетчета - общо всичко 2.1 кг, опаковано по поръчка на “Военторг ” в Москва коства 155 $ макар надписа, че не може да бъде продаван. Продава се без кибрита и алкохола, които не могат да бъдат изпратени. Тубичка с брандиран крем за бръснене на съветските бойци, открит в региона на Буча е 25 $. Има още термогащи, наричани в миналото “наполеонки ”, мъжко долни дрехи с дълги крачоли, принандлежали на съветски бойци, както и тениски, пагони, боксерки и прочие движимости, създадени по поръчка на армията.

Интерес към трофейните предмети има, някои от тях изчезват ден-два сед обявата им за обмен, за това е доста евентуално няокй да купи и прострелян от патрон преносим компютър “Asus ” за 300 $, и батерия от аероплан Су-25 за 75 $, или пък дъска от щайга за патрони - 130 $.

Има и неща, брандирани с цел да се продават. Хит по продажби е “тениската на З еленски ”, която се предлага на междинна цена 20 $ и най-малко на фотосите наподобява като тази на украинския президент Володимир Зеленски.

Най-скъпият предмет по аукционите, обвързван тематично с войната в Украйна е картината на Марио Мендоса “Свобода за Украйна ”, за която някои вършат паралел с “Герника ” на Пабло Пикасо, нарисувана през май 1937 година след унищожителните бомбардировки над Герника, мирното баско село в Испания, което немските съдружници на Франко срутват със земята в гражданската война. Платното на Мендоса се продава за близо 95 хиляди $. Масло със Зеленски в жанр Че Гевара на неназован създател е 950 $.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР