Парамедик изроди бебе в линейка в центъра на Бургас, съобщава

...
Парамедик изроди бебе в линейка в центъра на Бургас, съобщава
Коментари Харесай

Бебе се роди в линейка в центъра на Бургас

Парамедик изроди бебе в кола за спешна помощ в центъра на Бургас, оповестява БНР.

Случаят е от през вчерашния ден и за него осведомиха от Съюза на парамедиците в България.

Филиалът за незабавна здравна помощ в Община Средец, където Борислав Караниколов е на промяна, получава позвъняване за почнало раждане от село Орлинци. Жената е чакала медицинския екип в центъра на селото. " Докато пътувахме, контракциите станаха на 2-3 минути и бебето се роди две минути преди да стигнем болничното заведение ", описа парамедикът.

Израждането е станало на кръстовище " Трапезица " , наоколо до УМБАЛ-Бургас, до момента в който колата за спешна помощ пътува с включени сирени към болничното заведение.
 Бебе се роди в кола за спешна помощ в Плевенско
Бебе се роди в кола за спешна помощ в Плевенско

Румяна е трето дете на 20-годишната майка

" Не беше доста комфортно, трябваше да се подпра на стената, с цел да асистирам на майката. Детето изплака съвсем незабавно. Тези няколко минути ми се сториха доста дълги ", призна Караниколов.

Изродено е момиченце, а майката му е дала име като своето. В момента и двете са в бургаската университетска болница и положението им е положително.

Постъпката на Борислав е следващото доказателство, че мястото на парамедика е в Спешната помощ при ясно избрани правила и отговорности, които би трябвало да носи, акцентират от Съюза на парамедиците в България.

Те показват, че работата за регулирането на специалността продължава. Според тях е неприемливо уменията на парамедиците да не се употребяват, в случай че 45% местата в Спешната помощ са трайно незаети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР