Смущаващи са три становища във връзка с доклада за финансирането

...
Смущаващи са три становища във връзка с доклада за финансирането
Коментари Харесай

ГЕРБ-София подозира злоупотреба с обществени поръчки от кмета на район Изгрев

Смущаващи са три мнения по отношение на отчета за финансирането на детски градини в столичния регион " Изгрев ". Призоваваме неотложно да се задейства вътрешният надзор на Столична община в регион " Изгрев " и да направи инспекция.  Призоваваме АДФИ (Агенция за държавна финансова инспекция) и Сметната палата да ревизират какво се случва. Как с такава лекост се разходват средства, откакто има три мнения, в които се споделя, че това е неприемливо?. Това съобщи на брифинг пред медиите общинският консултант от ГЕРБ Ваня Тагарева във връзка отчет на кмета на " Спаси София " Делян Георгиев за обезпечаване на финансиране за съоръжение и обзавеждане на нови детски градини в регион " Изгрев ".

По думите на Тагрева преди дни е излязло мнение на заместник-кмета по финансите Иван Василев, в което се показва, че има доста завишение нанценовите оферти и на количествата, като обръща внимание на общинските съветници да ги уточняват.

В мнение на заместник-кмета по просвета в Столична община Яна Генова пък се посочвало, че поисканата от кмета на регион " Изгрев " сума от 1,8 млн. лева следва да се показа нова количествено-стойностна сметка за усъвършенстване на разноските. Изисква се да бъде импортирана нова такава, само че това не е направено.

Общинският консултант от ГЕРБ подлага на критика още кмета Георгиев, че е нямал време да показа нова количествено-стойностна сметка, само че е имал време на 20 юни да подписа четири контракта за доставка на мебели, битова техника, компютърна техника и спално долни дрехи.

Договорът за спално долни дрехи е с планирана стойност 100 хиляди лева - индивидуален спален комплект би трябвало да коства 130 лева, което е необяснимо завишение на цената, възмутена е Ваня Тагарева.

Мирослав Боршош , различен общински консултант от ГЕРБ, също счита, че е неприемливо да се отпускат няколко хиляди лв. за легло и стотици за спално долни дрехи. Според него кметът на София Васил Терзиев е имал задоволително подадени сигнала, с цел да спре публичната поръчка, само че не го е направил.
 Изключиха от Българска социалистическа партия кмета на столичния регион
Изключиха от Българска социалистическа партия кмета на столичния регион " Изгрев " Делян Георгиев

Той вижда връзка с позицията си против връщането на хартиената бюлетина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР