Паралелно със затягането на противоепидемичните мерки в много страни и

...
Паралелно със затягането на противоепидемичните мерки в много страни и
Коментари Харесай

50 000 излязоха във Виена срещу противоепидемичните мерки

Паралелно със стягането на противоепидемичните ограничения в доста страни и опасенията от новите варианти на ковид, се задействаха и митингите. 50 000 души излязоха на улицата във Виена, с цел да се разгласят против рестриктивните мерки в публичния живот. За цифрата стачкуващи оповестява Австрийската  организация по печата. 

Точно когато държавното управление на канцлера Себастиан Курц заседаваше за удължение на ограниченията, те минаха през центъра на града с лозунги „ Курц би трябвало да си върви “ и „ Направете Грипа още веднъж популярен “. Противниците на ограниченията за ковид не поддържат обществена отдалеченост и не носят медицински маски, както се изисква от разпоредбите за образуване на манифестации.

Във връзка с митинга полицията блокира прекосяването на МПС по централните улици. 

Австрия, страна с 8,9 милиона души, е в третия си локдаун, като са отворени единствено съществени магазини. Страната регистрира близо 390 хиляди инфектирани с коронавирус и съвсем седем хиляди смъртни случая ат началото на пандемията през март предходната година. Експерти по публично здраве обявиха след среща с държавните чиновници, че равнищата на заразяване са прекомерно високи, с цел да се обмисля облекчение на рестриктивните мерки в този миг. 

В събота австрийското държавно управление се срещна с водещи здравни специалисти, с цел да реши дали строгата карантина ще бъде удължена след 24 януари. Според резултатите от срещата специалистите обявиха, че карантината би трябвало да бъде удължена с две до три седмици, през които комерсиалните центрове, културните институции, предприятията за обслужване и хранене да останат затворени. През януари страната стартира втория стадий на гратис всеобщо тестване на популацията, както и имунизиране против ковид.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР