Paradise Center, съвместно със сдружение 1 Процент Промяна“, стартира благотворителна

...
Paradise Center, съвместно със сдружение 1 Процент Промяна“, стартира благотворителна
Коментари Харесай

Дари книга – възроди читалище - благотворителна кампания за 24 май

Paradise Center, взаимно със съдружие „ 1 Процент Промяна “, започва благотворителна акция за набиране на книги, отдадена на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. От 23 май до 26 май, сред 10:00 и 21:00 часа всеки клиент на комерсиалния център ще може да подари част от своите книги и да помогне на Народно читалище „ Развитие-1931 “ в село Ослен Криводол, община Мездра, още веднъж да отвори порти.

На етаж +1 над основния вход (пред „ 100 грама сладки " ) специфична библиотечна апаратура ще чака посетителите, искащи да дарят литература за добра идея. Всеки, подкрепил самодейността, ще получи ваучър за 10% отстъпка от книжарница Ciela. Голямата цел на Paradise Center и „ 1 Процент Промяна “ е в границите на четири дни да се съберат 3000 книги – количеството, нужно за обновяване активността на читалището.

Изискване към жанра и тематиката на книгите няма. Гостите могат да оставят в спонтанната библиотека на комерсиалния център както художествена литература, исторически романи и детски книжки, по този начин и профилирана – енциклопедии и други Няма ограничавания и в количествата. Единствената молба на уредниците е дарените книги да са в положително положение.

Народното читалище „ Развитие-1931 “ стопира да действа през 1969 година, когато жителите стартират да мигрират в по-големи обитаеми места. Благотворителната акция на Paradise Center с фокус върху образованието и възраждането на културните средища в страната се припокрива с задачата на „ 1 Процент Промяна “ и работата им в направление „ Образование “. Така в духа на 24 май комерсиалният център и сдружението сплотяват старания, с цел да възродят още веднъж този дом на българските обичаи, просвета и култура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР