Паприкашът е ястие от унгарската кухня. Неговото име произлиза от

...
Паприкашът е ястие от унгарската кухня. Неговото име произлиза от
Коментари Харесай

Оригиналната рецепта за приготвяне на паприкаш – ще останете очаровани!

Паприкашът е ядене от унгарската кухня. Неговото име произлиза от „ паприка ”, което на маджарски значи „ алена чушка Капия ”. В истинската му рецепта се съдържат чушки, лук, домати, магданоз и люта чушка. Чушките могат да бъдат, според от желанията ви, или единствено алена месеста капия, или да са смесени – зелени и червени чушки. Пропорциите на доматите, чушките и другите зеленчуци могат да варират съгласно вашия усет, само че в случай че желаете да опитате истинския усет – придържайте се към дадената рецепта, тя е орригиналната. Магданозът е наложителният свършек на ястието паприкаш преди да го консервирате.

В България паприкашът в буркани, подготвен под формата на зимнина, е доста известен. Приготвя се съвсем във всяко домакинство.

Необходими артикули за приготвянето на паприкаш:

5 кг червени домати

5 кг чушки

500 г моркови

1 връзка магданоз

сол

Ако желаете да получите по-голямо количество паприкаш за повече буркани, увеличете съразмерно количествата.

Начин на подготвяне на паприкаш за зимнина по истинската рецепта:

Доматите е добре да се обелят и да се нарежат на едро. Ако не са задоволително добре узрели или просто са вид, чиято ципа се отделя по-трудно, може да ги потопите за няколко секунди в гореща вода. Така се белят доста по-лесно. Друг вид за по-лесно белене е първо да минете домата с леко прилепяне с противоположната страна на ножа.

Нарязаните на части сурови чушки се прибавят към тях. Морковите би трябвало да се нарежат на кръгчета и тогава те също се прибавят към сместа. Последен се прибавя магданозът, като той се нарязва на ситно. Сместа се посолява според от персоналния ви усет и по-късно се разбърква хубаво. Готовият към този момент паприкаш се насипва в буркани, като в случай че желаете, може да се сложат и по няколко дребни цели доматчета във всеки буркан.

След това би трябвало да пандизите деликатно бурканите и да се варят в продължение на 25 минути. Времето се засича, откакто бурканите стартират да кипят.

Паприкашът може да се хапва освен като се прибавя в ядене, само че и под формата на салата или като предястие. В подобен случай към него се нарязва кромид лук, а по избор може да се добави и чесън и се подправя с олио.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР