Папагалите Александър са няколко вида, като най-често за домашни любимци

...
Папагалите Александър са няколко вида, като най-често за домашни любимци
Коментари Харесай

Поведение на папагал Александър

Папагалите Александър са няколко типа, като най-често за домашни любимци се избират дребният и огромният Александър, които в естествена среда живеят в Азия и Африка. Там се срещат в групи, които са толкоз по-големи, колкото по-големи са запасите от храна. Птицата е доста обществена и умна.

Днес александровците са доста известни като домашни любимци, тъй като имат способността да имитират човешка тирада и запомнят до 250 думи, което е сериозен речников ресурс. Освен това те могат да имитират ария, да свиркат, както и да крещят пронизително, като част от общуването. Какво е държанието на папагал Александър?

Общуването с този тип папагал носи единствено позитивни страсти на стопанина. Силната обвързаност и доверие, на което е кадърен типа Александър, има като позитивна страна желанието за връзка на птицата със стопанина и е начало на процеса на заучаване посредством реплика на думи от човешкия речник.

Като най-значителен минус се сочи склонността на този тип папагали да крещят. Тези остри и мощни звуци са доста постоянно причина стопаните да се отхвърлят от своя домакински любим, по тази причина е нужно да се знае, че това за тях е натурален развой на другарство в природата. С викове те си оповестяват значима информация, поддържат непрестанно връзка с останалите членове на ятото. Затова този им дребен минус би трябвало да се одобри като част от особеностите на характера на папагал Александър, който го прави характерен. И се изисква да помислите добре, преди да си вземете подобен любим.

Папагалите Александър имат мощна персона и с обаянието си бързо стават център на внимание в фамилията, където се отглеждат. Те са извънредно интелигентни птици, само че се нуждаят от непрекъснато внимание. Ако го получават, те се трансформират в примерен домакински питомец - палав, разговорлив, дисциплиниран и не изключително придирчив и взискателен. В противоположен случай развиват саморазрушително държание.

 Папагал Александър Снимка: manfredrichter/pixabay.com

Необходимостта от разнообразни играчки, занимания в отсъствието на стопанина ще оказват помощ на папагала да задоволява любознанието и интереса си към света. Всичко това би трябвало да е съчетано с битови улеснения, съобразени с всички потребности при развъждането на папагал Александър.

Продължителността на живота на типа Александър е към 30 години, само че доста постоянно птиците живеят до 50 и повече години, по тази причина те са фамилно излъчени домашни любимци, което би трябвало да се има поради при развъждане на подобен папагал. Те изпълват в оптималната степен със смисъл понятието домакински любим.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР