Папа Франциск започна историческо посещение в Канада в неделя, за

...
Папа Франциск започна историческо посещение в Канада в неделя, за
Коментари Харесай

Чия ръка целуна папата

Папа Франциск стартира историческо посещаване в Канада в неделя, с цел да се извини на коренното население поради ролята на Католическата  черква в нещастието с пансионите за деца на представители на коренното население, траяла над един век.

Това е основна стъпка в напъните на Католическата черква да се сдобри с локалните общности и да им помогне да се излекуват от контузиите, които съществуват към този момент от генерации.
 
 папа Канада БГНЕС
Светият отец даже целуна ръката на представителка на инуитите, когато беше посрещнат на летището в Едмънтън, Алберта, Там участваха представители на локалното население, както и канадският министър председател Джъстин Трюдо.

Жестът зададе тона на това, което Франциск назова „ покаятелно поклонение “. Папата се надява то да помогне да се излекуват злините, породени на коренното население от римокатолически свещеници и монахини в насилствената асимилация на генерации локални деца. Посещението му провокира смесени страсти в цяла Канада, до момента в който оживелите и техните фамилии се оправят с контузията от техните загуби и получават дълго търсеното папско опрощение.
 
 папа Канада БГНЕС
Франциск е вторият папа, който посещава Канада , след папа Йоан Павел Втори, който беше там три пъти - през 1984 година, 1987 година и 2002 година
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР