Папа Франциск заклейми използването на мигрантите за политически цели. Светият

...
Папа Франциск заклейми използването на мигрантите за политически цели. Светият
Коментари Харесай

Папата се срещна с мигранти на о. Лесбос

Папа Франциск жигосах потреблението на мигрантите за политически цели. Светият отец укори Европа, че е навлязва в " епоха на бетонни стени и бодлива тел ". Острото изявление той направи на остров Лесбос, където се срещна с мигранти. Той посети острова преди пет години по време на г

От дни на Лесбос се подготвяха да посрещнат Светия отец. Пет години след огромната мигрантска рецесия в Европа, папата се върна на гръцкия остров.

" Тук съм, с цел да видя лицата ви, да погледна в очите ви. Очи, цялостни със боязън и очакване. Очи, които са видели принуждение и беднотия. Очи, набраздени от сълзи ", сподели папа Франциск.

Снимки: БГНЕС



Големият мигрантски център на Лесбос, който се беше трансформирал в знак на бежанската рецесия, изгоря предходната година. В построения нов център има 2 200 мигранти.

" Искам да ви благодаря за съпричастността и човечността, които проявавате към нас, децата ни, мигрантите на Лесбос, в Гърция, на всички места по света ", сподели Танго Мукая, мигрант от Конго.

Танго Мукая от година живее на Лесбос с едно от децата си. Не знае каква е ориста на брачната половинка му и другото му дете.

" Посещението е значимо освен за християните в лагера, само че и за мюсюлманите. Сигурен съм, че след визитата му, животът в лагера ще се промени, ще стане по-добър ", добави Руди Кимпиока, също мигрант от Конго.



Пренебрегването на бежанците е сравнимо единствено с " корабокрушение ", съобщи Светият отец.

" Средиземно море, което в продължение на хилядолетия е събирало нации от разнообразни земи, в този момент се трансформира в тъмно гробище без надгробни плочи. Нека не разрешаваме това място да се трансформира в море на гибелта ", прикани папата.

Вечерта той посвети на католиците в Гърция - с огромна литургия, която отслужи в Атина.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР