Папа Франциск възхвалява добродетелта на секса в документален филм, описвайки

...
Папа Франциск възхвалява добродетелта на секса в документален филм, описвайки
Коментари Харесай

Папата: Сексът е красиво нещо

Папа Франциск възхвалява добродетелта на секса в документален филм, описвайки го като " едно от най-красивите неща, които Бог е дал на индивида ", заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Главата на Римокатолическата черква прави коментара в документалната продукция на " Дисни + " " The Pope Answers " ( " Папата дава отговор " ), запечатала негова среща в Рим с 10 младежи на възраст малко над 20 година

Те му задават въпроси по голям брой тематики, измежду които правата на хората от ЛГБТ общността, абортите, порноиндустрията, секса, вярата и половите злоупотреби в Католическата черква.

" Сексът е едно от най-красивите неща, които Бог е дал на индивида ", споделя папата в документалния филм. " Да се изразиш полово е благосъстояние. Всичко, което те възпира от същинското полово изложение, те лимитира и понижава това благосъстояние ", споделя светият отец, говорейки за самозадоволяването.

В диалога папа Франциск е запитан знае ли какво е " небинарен човек " и той дава отговор утвърдително. Папата повтаря, че хората от ЛГБТ общността би трябвало да бъдат признати задушевно от Католическата черква.

" Всички хора са деца на Бога, всички хора. Бог не отхвърля никого, Бог е татко. И аз нямам право да изгоня който и да било от църквата ", споделя той.

По тематиката за абортите папа Франциск споделя, че свещениците би трябвало да бъдат " милостиви " към дамите, прекратили бременността си, само че и също, че тази процедура си остава неприемлива.

" Добре е нещата да се назовават с същинските им имена. Едно е да си до индивида, претърпял аборт, напълно друго е да оправдаваш това деяние ", споделя той.

Изказванията на папата бяха оповестени от формалния вестник на Ватикана " Осерваторе романо ", който дефинира диалога му с младежите като " открит и откровен разговор ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР