Папа Франциск ще прочете рождественското си послание на закрито, а

...
Папа Франциск ще прочете рождественското си послание на закрито, а
Коментари Харесай

Рождественската и новогодишната програма на папата беше преместена на закрито

Папа Франциск ще прочете рождественското си обръщение на закрито, а не на открито, от централния балкон на базиликата " Св. Петър ", заради новите противоепидемични ограничения в Италия, оповестиха от Ватикана, представени от ДПА.

Освен рождественското обръщение " Урби ет орби " ( " Към града и към света " ), пет други послания, които също трябваше да бъдат отправени от прозореца на разположения против площад " Св. Петър " Апостилически замък във Ватикана сред 26 декември и 6 януари също са преместени на закрито.

Наличието на сходни ограничавания значи, че хората няма да могат да отидат на площад " Св. Петър ". Събитията с присъединяване на папата ще бъдат излъчени онлайн по малкия екран и в интернет.

Италианците ще бъдат под повсеместна карантина през огромна част от коледните и новогодишните празници. Между 24 и 27 декември, 31 декември и 3 януари и на 5 и 6 януари ще бъдат затворени магазините, с изключение на тези за хранителни артикули. В тези дни пътуванията ще бъдат вероятни единствено по уважителни аргументи.

Противоепидемичните ограничения ще лимитират и броя на хората, които ще могат да участват на огромните събития с присъединяване на папата в базиликата " Св. Петър " като рождественската вечерна меса, новогодишната вечерня, месата по случай Световния ден на мира на 1 януари и месата по случай празника Богоявление на 6 януари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР