Папа Франциск се срещна днес с антиимигрантски настроения премиер Виктор

...
Папа Франциск се срещна днес с антиимигрантски настроения премиер Виктор
Коментари Харесай

Папа Франциск се срещна с премиера на Унгария Виктор Орбан

Папа Франциск се срещна през днешния ден с антиимигрантски настроения министър председател Виктор Орбан зад затворени врата при започване на късото си посещаване в Унгария, където ще отслужи меса, съобщи Агенция Франс Прес.

Главата на Римокатолическата черква е в Унгария за закриването на Международния евхаристичен конгрес. Той се срещна с Орбан, който бе придружаван от президента Янош Адер, в Музея на изящното изкуство в унгарската столица.

Телевизията на Ватикана сподели по какъв начин папата влиза в музея, само че не и фрагменти от срещата с премиера, само че Орбан пусна фотография по какъв начин се ръкуват в акаунта си във Facebook.

Орбан се разгласи за бранител на „ християнска Европа “ от миграцията, а Франциск упорства да се оказва помощ на маргинализираните и хора от всички религии, бягащи от войни и беднотия, отбелязва Агенция Франс Прес.

През последните години няма необикновен синхрон сред последователите на унгарския министър председател и Светия отец. Медии и политици, които поддържат Орбан, определяха папата като „ антихристиянски “ поради благосклонностите му към бежанците. Депутат от ФИДЕС пък му извади прякора „ папа Сорос “ по името на американския човеколюбец либерал от маджарски генезис Джордж Сорос, което е засегнатост в очите на десните.

От рано тази заран поклонници от цялата страна се стичаха към голия Площад на героите в Будапеща, където папата ще води меса на закриването на 52-ия Международния евхаристичен конгрес.

„ Не сме тук за политика, а с цел да забележим и чуем папата. Чудесно е, че посещава Будапеща “, показа 82-годишната Ева Мадоки, пристигнала от град на стотина километра от столицата.

Но късата 7-часова аудиенция в Унгария провокира удивление. След нея той незабавно отива на публично посещаване в прилежаща Словакия за над два дни.

„ Папа Франциск желае да унижи Унгария, като остане едвам няколко часа “, сподели ефирен публицист, подкрепящ Орбан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР