Папа Франциск се появи пред вярващи за първи път след

...
Папа Франциск се появи пред вярващи за първи път след
Коментари Харесай

Папата се появи за първи път след операция

Папа Франциск се появи пред вярващи за първи път след чревната интервенция, която му беше направена преди седмица, през днешния ден по обяд на балкона на 11-ия етаж на римската болница „ Агостино Джемели ", където се намира неговото отделени, предава БГНЕС

Традиционната среща на понтифа с вярващи във връзка обедната молитва „ Ангел Господен ” ​​се излъчи онлайн от телевизионната компания на Ватикана и италианската държавна телевизия Rai. Обикновено папата произнася тази молитва в неделя от прозореца на Ватиканския апостолски замък, предшествайки я с проповед.

Папа Франциск изглеждаше някак изтощен, само че с очевидно наслаждение поздрави вярващите, събрали се пред постройката на болничното заведение, като обичайно се обърна към тях с думите: „ Скъпи братя и сестри, добър ден! “

На собствен ред многочислените вярващи, изпълнили двора на клиниката през днешния ден, приветстваха появяването на папата на балкона с радостни крясъци и бурни овации. Понтифът акцентира, че се радва на опцията да организира тази обичайната среща с вярващи, даже до момента в който е в клиниката.

" Благодаря на всички. Наистина почувствах вашата непосредственост и поддръжката на вашите молебствия. Благодаря ви доста! ", сподели той.



Папата означи, че в тези дни на хоспитализация той е затвърдил мнението си за това какъв брой е значимо да има положително, налично, гратис опазване на здравето и здравна система, която да го подсигурява.

" Искам да изразя своята признателност на лекарите, всички медицински служащи и болничния личен състав. Те работят интензивно. И дано се молим за всички заболели, изключително за тези, които са в най-тежки обстановки ", прикани папата. В същото време той уточни няколко дребни деца, които бяха до него на балкона, които също се лекуват в клиниката.

Това не е първият апел на папа към вярващи от болница " Агостино Джемели ". По-рано към 20 пъти такава молитва е осъществена от папа Йоан Павел II, който неведнъж е бил на лекуване в тази клиника и даже я е наричал „ Ватикана-3 “, визирайки „ Ватикана-2 “ - лятната папска резиденция в Кастел Гандолфо покрай Рим. Не инцидентно в двора на болничното заведение е повдигнат монумент на полския понтиф, канонизиран през април 2014 година

Около среднощ предходната неделя Светият трон популяризира известие, в което се показва, че. В понеделник бе пояснено, че интервенцията е лишила към три часа и се е наложила резекция на лявата страна на дебелото черво. Говорител на Ватикана допусна, че престоят на понтифа в болничното заведение ще продължи към седем дни, в случай че не зародят затруднения.



След избирането си на апостолския престол през март 2013 година, папа Франциск, макар забележителната си възраст, рядко търсеше сериозна помощ от лекарите. През пролетта на 2018 година той претърпя интервенция на катаракта, която самият той преди този момент разгласи по време на обществена гала. За финален път понтифът изпита мощен дискомфорт при започване на януари заради ишиас, т.е. болежка по седалищните нерви, разпростряла се от долната част на гърба до краката. Тогава той даже трябваше да анулира някои значими събития.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР