Папа Франциск рискува да си навлече гнева на бездетните собственици

...
Папа Франциск рискува да си навлече гнева на бездетните собственици
Коментари Харесай

Папата порица двойките, които предпочитат домашните любимци пред децата

Папа Франциск рискува да си навлече гнева на бездетните притежатели на кучета и котки, като загатна, че хората, които заменят децата с домашни любимци, демонстрират " прочут нарцисизъм ", оповестяват от " Франс прес ".

На обща визита във Ватикана, Франциск изрази съжалението си от обстоятелството, че домашните любимци " от време на време заемат мястото на децата " в обществото.

" Прекалено доста двойки нямат деца, тъй като не желаят да имат, или имат единствено едно дете, тъй като не желаят да имат повече ", сподели Светият отец пред множеството. Но те имат по две кучета и по две котки. Кучетата и котките заместват децата. Разбирам, че това ще ви разсмее, само че действителността е такава ", сподели папа Франциск.

" Днес виждаме форма на нарцисизъм. Наблюдаваме по какъв начин някои хора не желаят да имат дете. Понякога имат едно и това е всичко, само че имат кучета и котки, които заемат мястото на децата. Това може да разсмива хората, само че то е действителност. "

Той предизвести, че цивилизацията застарява и се лишава от човещина поради " загубата на благосъстоянието на родителството ": " Онези, които живеят измежду хората и подписват брак, би трябвало да мислят за това да имат деца ", посочи Франциск.

Въпреки изказванието си, папа Франциск нееднократно е заснеман да гали кучета, да разрешава на агне да бъде поставяно на раменете му по време на Богоявление през 2014 година и даже да гали тигър и бебе пантера.

Освен това, самият папа е фен на котките, само че съгласно английският вестник " Гардиън ", той няма домакински любим във Ватикана. През 2014 година в изявление пред италианския всекидневник " Месаджеро " папа Франциск дефинира замяната на децата с домашни любимци като " още един феномен на културна деградация " и че прочувствените връзки с домашните любимци са " по-лесни " от " комплицираните " връзки сред родители и деца.

В сряда той прикани двойки, които не могат да имат лични деца, да помислят за осиновяване, и ги насърчи да не се опасяват да бъдат родители, като означи, че " да имаш дете е постоянно крие риск, само че да нямаш и да отричаш родителството е даже по-рисковано ".

По-рано тази година той разкритикува актуалното общество, в което кариерата и печеленето на пари надвиват над построяването на семейство за мнозина, като назова сходен нрав " гангрена за обществото ".
Папата: Насилието над дами е „ сатанинско “
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР