Папа Франциск призова участниците в COP 28 да преодолеят национализма“

...
Папа Франциск призова участниците в COP 28 да преодолеят национализма“
Коментари Харесай

Папа Франциск към COP28: Светът се нуждае не от съюзи срещу някого, а в полза на всички

Папа Франциск прикани участниците в COP 28 да преодолеят „ национализма “ и „ моделите от предишното “, с цел да доближат до споделена визия и ангажимент за нужната промяна на околната среда за избавяне на планетата. Според папата на изменението на климата би трябвало да се отговори с съответни политически промени.

" В този миг светът се нуждае от съюзи не против някого, а в интерес на всички. Важно е религиите, без да попадат в клопката на синкретизма, да дадат добър образец, като работят дружно. Не за личните си ползи или за ползите на една страна, а в името на ползите на нашия свят “, сподели папа Франциск във видеопосланието си.

Разговорите за климата на Организация на обединените нации в неделя се концентрираха върху нездравословните въздействия на замърсяването и изменението на климата върху човешкото здраве.

Експерти разкритикуваха признатата декларация, като я признаха за прекомерно слаба, защото в текста не се загатва казусът с потреблението на изкопаеми енергийни източници, което (според редица екоактивисти)...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР