Папа Франциск призова отново за примирие в разкъсваната от войната

...
Папа Франциск призова отново за примирие в разкъсваната от войната
Коментари Харесай

Папата поднови призива си за великденско примирие в Украйна

Папа Франциск прикани още веднъж за помирение в разкъсваната от войната Украйна през уикенда на православния Великден, " с цел да се облекчи страданието на изтерзаните хора ".

Синьо-жълтото знаме на Украйна се развя измежду вярващите, събрали се на площад " Свети Петър ", където главата на Римокатолическата черква напомни, че бойните дейности избухнаха преди два месеца на 24 февруари.

" Вместо да спре, войната се утежни. Тъжно е, че в тези най-свети и тържествени за християните дни чуваме повече убийствения звук на оръжията, в сравнение с този на камбаните, възвестяващи Възкресението на Христос. Подновявам апела за великденско помирение - най-малкия осезателен знак за подготвеност за мир ", сподели той.

" Спрете нападенията, с цел да облекчите страданията на измъчените хора ", добави папата.

По-рано координаторът на Организация на обединените нации за рецесията в Украйна Амин Ауад прикани за " неотложно прекъсване " на боевете в Мариупол, с цел да се даде опция за евакуация на блокираните цивилни в опустошения пристанищен град, който съвсем напълно е под съветски надзор.

На Цветница, 10 април, папата прикани за великденско помирение, което да докара до " мир посредством същински договаряния ". В четвъртък той поддържа апела на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш за преустановяване на сраженията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР