Папа Франциск призова на седмичната си обща аудиенция на площад

...
Папа Франциск призова на седмичната си обща аудиенция на площад
Коментари Харесай

Папата призова за прекратяване на войните в Украйна и Близкия изток

Папа Франциск прикани на седмичната си обща визита на площад " Свети Петър " за следващ път за мир посредством договаряния и порица кървавите спорове в Украйна и Газа, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че папата още веднъж е съкратил обществената си поява поради здравословните си проблеми.

" Не бива в никакъв случай да забравяме, че войната непроменяемо води до проваляне , не може да продължаваме да живеем във война, би трябвало да поставим всички старания да посредничим, да преговаряме за завършек на войната, дано се молим за това ", сподели Светият отец в малко свое изказване в края на аудиенцията, в което загатна " мъченическа " Украйна и израелско-палестинския спор.

Осемдесет и седем годишният Франциск, който има проблеми с напредването и през последните седмици страда от настинки и пристъпи на бронхит, още веднъж не прочете по-голямата част от квалифицираната за аудиенцията тирада, отбелязва Ройтерс. Той съобщи тази задача на собствен асистент и сподели на вярващите, че към момента е заставен да лимитира общественото си говорене.

По-рано този месец Франциск провокира дискусия , откакто сподели в изявление за швейцарската социална телевизия, че Украйна би трябвало да " има куража да развее бяло знаме " и да стартира договаряния с Русия. Заместникът му кардинал Пиетро Паролин по-късно посочи, че първо Русия би трябвало да спре експанзията си, напомня Ройтерс.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР