Папа Франциск претърпя операция на болезнена коремна херния, която завърши

...
Папа Франциск претърпя операция на болезнена коремна херния, която завърши
Коментари Харесай

Операцията на папа Франциск - три часа, но успешна

Папа Франциск претърпя интервенция на мъчителна коремна херния, която приключи без затруднения. Интервенцията обаче съживи опасенията за все по-крехкото здраве на 86-годишния папа.

По-рано денем аржентинският понтифик беше признат в болница " Джемели " в Рим и се чака да остане там няколко дни. " Операцията завърши. Тя мина без затруднения и продължи три часа ", се споделя в малко изказване на пресслужбата на Ватикана в Telegram. Всички папски аудиенции са анулирани до 18 юни, съобщи БГНЕС.

Папата, който претърпя интервенция на дебелото черво през 2021 година, страдаше от херния, която причинявала повтарящи се, мъчителни и влошаващи се признаци, съобщи по-рано представителят на Ватикана Матео Бруни.

Франциск изглеждаше в положително въодушевление, до момента в който водеше седмичната си обща визита във Ватикана, като махаше на събралите се тълпи, до момента в който правеше обиколка на площад " Свети Петър ". След това той отпътува за болничното заведение с белия си автомобил " Фиат 500 ", ескортиран от полицията.

Франциск е страдал от инцизионна херния, която може да се образува върху белег от предходна интервенция, оповестиха от Ватикана. Ще бъде употребена протеза за възобновяване на коремната стена.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР