Папа Франциск отправи силен призив за прекратяване на войните в

...
Папа Франциск отправи силен призив за прекратяване на войните в
Коментари Харесай

Urbi et Orbi: Папа Франциск призова за прекратяване на войните в Газа и Украйна

Папа Франциск насочи мощен апел за преустановяване на войните в Газа и Украйна, оповестява БиБиСи.

" Мирът не се реализира с оръжие ", сподели папата в обичайното си великденско обръщение " Urbi et Orbi " (към града и света) от централния балкон на базиликата " Свети Петър " във Ватикана.

Той прикани за преустановяване на сраженията сред Израел и Хамас в Газа, както и за освобождение на всички заложници, държани от Хамас.

Папа Франциск прикани също за замяна на военнопленници сред Русия и Украйна във войната сред тях, която навлезе в третата година. „ Призовавайки за ценене на правилата на интернационалното право, показвам вярата си за общ продан на всички пандизчии сред Русия и Украйна “, сподели той, представен от Франс прес.

 

Днес католическият свят чества Великден. По време на Пасхалното бдение папа Франциск прикани вярващите да се радват и да имат вяра, макар персоналните и световните политически рецесии.

Той загатна безпощадността на омразата и жестокостта на войната, които разрушават копнежа за международен мир, а също по този начин егоизма и безразличието. Папата не сподели признаци на отмалялост, макар че службата в наличието на 6 хиляди вярващи продължи два часа и половина. Той анулира присъединяване си в Кръстния път в последния миг и това повдигна нови въпроси за здравето му. 

 

Поздравявам всички наши сънародници от католическата и арменската общественост, които през днешния ден честват Възкресение Христово. Това написа в обществената мрежа " X " президентът Румен Радев. Нека вярата, силата на духа и вярата не престават да ни сплотяват, съобщи още Радев.

А какви са традициите и обичаите, които спазват половината християни по света - от Рим, Италия описа Жана Яковлева. Вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР