Папа Франциск отпътува за Рим след седмица в Панама, където

...
Папа Франциск отпътува за Рим след седмица в Панама, където
Коментари Харесай

Приключи посещението на папа Франциск в Панама

Папа Франциск отпътува за Рим след седмица в Панама, където се организираха Световните дни на католическата юноша. Последното събитие от богатата му стратегия бе заключителна литургия навън.

700 000 младежи са участвали на литургията навън в Панама, преди папа Франциск да отпътува от страната. Това бе последното мероприятие за Световните дни на католическата юноша. В заключителната си проповед папата прикани младежите да работят против страха и изключването, спекулациите и операциите.

При визитата на папата в Панама преобладаваха тематиките за миграцията и рецесията с разкритията за полово принуждение. В първите си мнения за рецесията във Венецуела папа Франциск прикани към намиране на заслужено и спокойно решение, съблюдаващо човешките права.

Дните на католическата юноша се организират в друг град на всеки три години, а събитието постоянно е наричано "Католическия Уудсток ". Следващото събиране на католическите младежи е планувано за 2022 година в Лисабон, добавя Българска национална телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР