Папа Франциск отпътува от Багдад за Рим след историческото си

...
Папа Франциск отпътува от Багдад за Рим след историческото си
Коментари Харесай

Папа Франциск отпътува от Ирак след историческото си посещение

Папа Франциск отпътува от Багдад за Рим след историческото си посещаване, минало без произшествия, съобщи Франс прес.

С визитата си той донесе вяра на маргинализираното християнско малцинство с обръщение за общуване в съгласие, за помилван и мир, отбелязва Асошиейтед прес.

Светият отец и делегацията му отпътуваха след прощална гала на Багдадското летище. Франциск беше изпратен от иракския президент Бархам Салих, който му махаше за сбогом, до момента в който самолетът на папата се готвеше за политане.

Четиридневното посещаване води Франциск в пет иракски провинции. Във всеки стадий от него - от Наджаф на юг, където имаше историческа среща на четири очи с авторитетния шиитски свещеник, великия аятолах Али ас Систани, до Ниневия на север, където се срещна с християни, станали жертва на терора на групировката " Ислямска страна " - папата призоваваше иракчаните да прегърнат многообразието.

Тълпи от хора се стичаха да зърнат Светия отец по пътя му, пораждайки опасения от разпространяване на ковид. Малцина носеха маски, изключително на местата, които посети Франциск в Северен Ирак в неделя. Вчерашният ден завърши с литургия навън, отслужена от папата на стадион в наличието на близо 10 000 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР