Папа Франциск отмени предстоящото си пътуване до Дубай за преговорите

...
Папа Франциск отмени предстоящото си пътуване до Дубай за преговорите
Коментари Харесай

Папа Франциск отмени пътуването до COP28 по нареждане на лекари заради симптоми на грип

Папа Франциск анулира идното си пътешестване до Дубай за договарянията за климата на COP28 във вторник по съвет на лекари, загрижени за неговите скорошни грипоподобни признаци, оповестиха от Ватикана.

86-годишният, който трансформира опазването на околната среда в крайъгълен камък на своето 10-годишно папство, планираше да стане първият папа, който ще участва на събитието на Организация на обединените нации от началото на процеса през 1995 година

„ Въпреки че Общата клинична картина на Светия отец се е подобрила във връзка с грипоподобното му положение и инфектиране на дихателните пътища, лекарите са помолили папата да не подхваща плануваното за идващите дни пътешестване до Дубай “, сподели в изказване представителят на Ватикана Матео Бруни.

„ Папа Франциск одобри настояването на лекарите с огромно страдание и по тази причина пътуването е анулирано “, сподели Бруни.

Бруни – който единствено часове по-рано сподели на брифинг, че папата ще участва – добави, че папата към момента пожела да взе участие в полемиките в Дубай, без да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР