Папа Франциск осъди днес в Багдад безумните жестокости на групировката

...
Папа Франциск осъди днес в Багдад безумните жестокости на групировката
Коментари Харесай

Папата осъди безумните жестокости на Ислямска държава в Ирак

Папа Франциск осъди през днешния ден в Багдад безумните жестокости на групировката "Ислямска страна " (ИД), осъществени през 2014 година против язидското малцинство, съобщи Франс прес.

"Не бих могъл да не загатна язидите, станали почтени жертви на безумни и безчовечен жестокости. Те бяха преследвани по религиозни аргументи, а самата им еднаквост и оцеляване бяха сложени под опасност ", сподели Светият отец по време на диалог с висши иракски представители.

По време на срещата си с представителите на иракските управляващи папата ги прикани също по този начин да се "борят с бича на корупцията, злоупотребата с власт и нарушаването на закона ". "В същото време би трябвало да изградим правдивост, да засилим честността, прозрачността и да укрепим институциите ", добави папата.

Папа Франциск насочи зов към иракските управляващи "никой да не бъде считан за жител второкласен " в мюсюлманската страна, където християните са по-малко от един % от 40-милионното население.

Той моли иракчаните да зачитат религиозните малцинства и да ги считат за "ценен запас ", който да бранят, а не за спънка, която би трябвало да отстранят. Франциск насочи апел за приемливост и приятелство и съобщи на иракския президент Бархам Салих и други иракски представители, събрали се в президентския замък в Багдад, че хората от всички вероизповедания би трябвало да се употребяват със същите права и отбрана, както шиитското мюсюлманско болшинство, отбелязва Асошиейтед прес.

"Само в случай че се научим да гледаме оттатък разликите и да одобряваме един различен като членове на едно и също човешко семейство, ще можем да стартираме ефикасен развой на възобновяване и да оставим на идните генерации по-добър, обективен и човечен свят ", добави папата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР