Папа Франциск не се обръща толкова към Украйна, колкото към

...
Папа Франциск не се обръща толкова към Украйна, колкото към
Коментари Харесай

Захарова: Призивът на папата за мирни преговори е насочен не към Украйна, а към Запада

Папа Франциск не се обръща толкоз към Украйна, колкото към Запада, който употребява страната като „ инструмент за упоритостите си “, в своя апел за договаряния за завършек на войната в изявление за швейцарска телевизия, съобщи говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от италианската новинарска организация АНСА.

 

" Начинът, по който аз го разбирам, е, че папата прикани Запада да остави настрани упоритостите си и да признае, че бърка ", сподели Захарова.

Що се отнася до Русия, " ние в никакъв случай не сме блокирали договарянията ", добави тя.

 

" Днес всеки специалист, всеки политик, всеки посланик ще разбере ", че обстановката в Украйна е " в мъртва точка ", по тази причина " доста дипломати и страни приканват за договаряния ", посочи говорителката на съветското външно министерство, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Междувременно през днешния ден предстоятелят на Украинската гръкокатолическа черква сподели, че страната няма да се съобщи.

 

" Украйна е ранена, само че не е победена. Украйна е изтощена, само че продължава да се държи ", съобщи архиепископ Святослав Шевчук.

" В Украйна никой няма да се съобщи! И за всички тези, които гледат със песимизъм на нашата дарба да устоим, ще кажа: Елате в Украйна и вижте! ", добави той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР