Pantone определи цвета на 2023 г. Описван от марката като

...
Pantone определи цвета на 2023 г. Описван от марката като
Коментари Харесай

Viva Magenta е цветът на 2023 г

Pantone дефинира цвета на 2023 година Описван от марката като „ нетрадиционно алено за нетрадиционно време “, на  всъщност е розов цвят с нотки на лилаво, който принадлежи към фамилията на алените цветове. „ Той е настойчив, само че не е нападателен – ние го назоваваме пестник в кадифена ръкавица “, съгласно  вицепрезидентът на Лори Пресман.

Въпреки че Viva Magenta е част от фамилията на алените цветове, Пресман твърди, че цветът не е толкоз предстоящ или " нападателен ", като обичайните червени, с помощта на розовия си нюанс.

Изследователският отдел на за прогнозиране на трендовете,, избира цвета всяка година. В него се споделя, че тазгодишният избор на цвят отразява „ бунтарския “ дух на времето и възобновения интерес към креативните опити след пандемията от ковид.

„ Дързък, проницателен и изчерпателен, Pantone 18-1750 Viva Magenta приветства всеки със същия непокорен дух. Мощно и овластяващо, това е оживено алено, което предизвиква експериментирането и себеизразяването без задръжки; наелектризиращ, неограничен колорит, който явно е „ там “ и е открояващо се изказване. “

 
               

Според проучването на Pantone Color Institute цветът към този момент е известен в стилните среди. Италианската фешън къща Valentino по-рано тази година пусна есенно-зимна сбирка в Magenta розово и моделите носят сходни нюанси на клепачите и миглите си.

" Това е страховит цвят за отразяване на светлината, което му придава чувство за фикция и искра “, съобщи тогава  „ виновният ” за предсказание на трендовете и член на Pantone Color Institute Джейн Боди. „ Традиционно бихте си показали, че това е цвят за устните или бузите, до момента в който в този момент го виждаме като компактен цвят на очите “, добави той.

 
               

Това не е първият път, когато Pantone избира розово за цвят на годината. За 2016 година компанията за цветове избра доста по-светло, пастелно розово с розови тонове, наречено Rose Quartz, дружно със Serenity, успокоителен светлосин колорит. Цветът на 2022 бе Very Peri, разказан от Pantone като " зеленикав колорит на синьото ".
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР