Панмунджом. Преговорите на работно ниво за участие на делегация от

...
Панмунджом. Преговорите на работно ниво за участие на делегация от
Коментари Харесай

ТАСС: Сеул и Пхенян започнаха диалог на работно ниво за участието на Северна Корея на Олимпиадата в Пьончан

Панмунджом. Преговорите на работно равнище за присъединяване на делегация от Северна Корея на XXXIII зимни Олимпийски игри в южнокорейския град Пьончан започнаха в сряда в Панмунджом, предава ТАСС , като се базира на информация от южнокорейските медии.
Преди началото на диалозите, заместник-министърът по обединяването на Южна Корея Чун Хе Сон съобщи, че, според неговите упования, срещата ще се организира в спокойна и градивна конюнктура, „ в духа на взаимоуважение и съгласие “. „ На днешните (17.01) договаряния ние планираме да се фокусираме върху въпроси по осъществяването на административни процедури, свързани с присъединяване на Северна Корея на Олимпиадата и Параолимпиадата “, акцентира той.
Във вторник, Южна и Северна Корея обмениха описи с участници на договарянията в сряда. Южнокорейската тричленна делегация е управлявана от Чун Хе Сон, а делегацията на Северна Корея от заместник-председателят на Комитета за спокойно обединяване на Корея Чон Чжон Су. В състава на севернокорейската делегация е и заместник-министъра на спорта Вон Гил У.
Планира се в хода на срещата да се обсъдят техническите елементи за присъединяване на представителите на Пхенян на Игрите. Очаква се, че ще бъде издигнат въпросът за допустимо взаимно излизане на спортистите от двете страни под един байрак по време на церемониите по разкриване и закриване на зимната Олимпиада.
В понеделник беше реализирана сделка за изпращането в Южна Корея за интервала на Олимпиадата на 140 актьори и музиканти от Северна Корея. Планира се те да проведат концерти в Сеул и Канин, който ще одобри част от олимпийските надпревари.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР