Паникбутон в спешните отделения в Гърция.Общогръцкият медицински съюз поиска законодателна

...
Паникбутон в спешните отделения в Гърция.Общогръцкият медицински съюз поиска законодателна
Коментари Харесай

Паникбутон в спешните отделения в Гърция

Паникбутон в незабавните отделения в Гърция.Общогръцкият медицински съюз изиска законодателна интервенция от страна на гръцкото Министерството на здравеопазването за справяне с насилието против лекари.

Поводът и неотдавнашен случай с побой над детски хирург от компаньон на пациент, съобщи гръцката организация АНА-МПА.

„ Вербалните, психическите, само че основно физическите прояви на принуждение от страна на пациентите и техните придружители ще би трябвало от тук насетне да се преглеждат по централизиран и проведен метод, с цел да не се стига до такава степен, че да има жертви “, показва съюзът.

Паникбутон в незабавните отделения

Сред настояванията са и слагане на бутони за незабавни случаи в отделенията за незабавна помощ за своевременна реакция от страна на защитата.

Миналата седмица по време на дежурство в незабавното поделение на детската болница „ Св. София “ в Атина жена хирург беше пребита от компаньон на пациент. Охраната е останала безучастна заради неналичието на пълномощия, а останалите чиновници – поради боязън.

Извършителят е задържан от полицията, само че скоро по-късно е бил пуснат на независимост.

У нас преди месец полицията в Перник проверява случай на експанзия против медици в Спешното поделение към МБАЛ „ Рахила Ангелова ”.

Органите на реда били извикани по сигнал за нападателен мъж. Той отправял обидни реплики към медицинския личен състав и счупил ръкохватка на ключалка.

Оказало се, че мъжът е на 28 години и е от Радомир. Той бил обиден от настъпила гибел на негов непосредствен.

Започнало е дело за безчинство.

Мъж от Харманли пък бе арестуван за нахлуване над водач на кола за спешна помощ.На незабавния телефон е подаден сигнал за това, че екип в кола за спешна помощ е посетил сигнал за болен на улица „ Чавдар челник ”.

Когато лекарите пристигнали на адреса, те установили гибелта на 66-годишен. Той бил с дихателна непълнота.

В миг на изнасяне на здравната инсталация, 36-годишният наследник на умрелия блъснал с пестник по лицето водача на колата за спешна помощ.

Той е арестуван по формираното бързо произвеждане.

Още вести четете в категория Здраве.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР