Паника настъпи на Уолстрийт снощи след като индустриалният фондов индекс

...
Паника настъпи на Уолстрийт снощи след като индустриалният фондов индекс
Коментари Харесай

Паника на Уолстрийт: Дау Джоунс се срина

Паника настъпи на Уолстрийт нощес откакто индустриалният фондов показател Дау Джоунс се срина за по-малко от час с 1500 пункта след месеци еуфория, изтъквана постоянно от президента Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

Предаван онлайн по малкия екран, сривът на Дау Джоунс прикова вниманието на минувачите в Ню Йорк. След леко повишение, последвало срутва, до затварянето на борсата Дау Джоунс загуби 4,6 % - най-големият спад след финансовата рецесия от септември 2008 година

Белият дом реагира с уверението, че вниманието на президента Тръмп е ориентирано към дълготрайните фундаментални индикатори на стопанската система, която остава извънредно мощна.

Тази заран спад от над 4 % последва на борсата в Токио, където показателят Никей загуби 929 пункта до 21 752 - най-ниската стойност от октомври.

В момента, когато Дау Джоунс се срина, президентът Тръмп говореше на събитие в щата Охайо, само че не сподели нито дума за тържищата. Тръмп не е пропущал да се похвали постоянно, когато показателите се покачват, отбелязва Ройтерс. Този внезапен контрастност евентуално е знак, че президентът може би осмисля напомнянето на мнозина някогашни съветници в Белия дом, че американските президенти са се въздържали да разясняват протичащото се на Уолстрийт.

Сътресението на Уолстрийт съответства с встъпването в служба на Джером Пауел, новия президент на Управлението за федерален запас (централната банка на САЩ), отбелязва ДПА. След като постави клетва, Пауел сподели, че американската финансова система е по-силна и по-устойчива, в сравнение с е била преди финансовата рецесия през 2008 година, прибавя ДПА.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР