Паник атаките (наричани още тревожни атаки или панически пристъпи) представляват

...
Паник атаките (наричани още тревожни атаки или панически пристъпи) представляват
Коментари Харесай

Паник атаките – какво могат да ни причинят и как да се спасим

Паник офанзивите (наричани още „ тревожни офанзиви " или „ под паника пристъпи " ) съставляват къси, само че извънредно интензивни пристъпи на тревога, които са съпроводени от физическите признаци на страха: ускорено сърцетуптене, зной, замаяност, трептене и мускулно напрежение. Тези епизоди могат да бъдат извънредно постоянни и непредвидени, като постоянно не са свързани с явна причина или същинска опасност за живота и здравето. Една паник офанзива може да продължи от броени минути до половин час, само че физическите и прочувствените последствия от нея траят до няколко часа. Паническите пристъпи стават все по-разпространени, като по последни оценки към 35% от популацията ще изпитат сходен епизод в даден миг от живота си.

Такъв е и казусът на футболиста Нико Емпен. Пред публицистите от „ Дойче веле " той споделя, че даже е влезнал в клиника за шест седмици, с цел да се оправи с казуса. Страхът му бил отключен след сърдечния арест на терена на датския национал Крис Ериксен през 2021 година

Според експерти паник офанзивите са лесни за лекуване. Психиатърът доктор Франк Хелмих твърди, че е редно за психологичните болести да се приказва по този начин, както за физическите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР