Пандишпановото руло е класически десерт, познат на трапезата на всяко

...
Пандишпановото руло е класически десерт, познат на трапезата на всяко
Коментари Харесай

Как се прави пандишпаново руло - ръководство за начинаещи

Пандишпановото руло е типичен десерт, прочут на трапезата на всяко семейство. Основните съставки в типичната рецепта за пандишпаново руло са: яйца, захар, брашно, олио, пудра захар и ванилия.

Ако към момента не сте правили този апетитен сладкиш, няма място за терзания. Той е доста елементарен и бърз за подготвяне. Идеален избор е за мотив и без мотив, най-много за летните дни.

В тази публикация сме ви подготвили една чудесна рецепта за пандишпаново руло, която незабавно да извършите у дома и да зарадвате фамилията си. Времето за подготвяне е към 1 час и 15 минути.

Необходими артикули за 10 части:

 Как се прави пандишпаново руло - управление за начинаещи Снимка: Мария Симова

2 огромни яйца;

3 жълтъка;

3 белтъка;

200 г захар;

80 мл вода;

2 ч.л. дестилат от ванилия;

135 g брашно;

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

4 с.л. пудра захар

Кремообразен заряд с ванилия и маскарпоне:

- 160 мл готварска сметана;

- 65 г пудра захар;

- 225 г сирене маскарпоне;

- 1 ч.л. ванилов дестилат ;

- 100 г нарязани ягоди;

Начин на подготвяне:

 Как се прави пандишпаново руло - управление за начинаещи

1. Загрейте фурната до 190°C. В тава сложете хартия за печене и я напръскайте със спрей за готвене. Оставете настрани.

2. Поръсете пудрата захар върху друга хартия за печене със същия размер. Оставете настрани.

3. Разбийте белтъците в огромна купа, до момента в който се получи пяна. Постепенно прибавете към 30 g от захарта и още веднъж разбийте.

4. В друга огромна купа за прибавете жълтъците и яйцата. Разбивайте в продължение на 2-3 минути. Добавете останалото количество захар, водата и ванилията и продължете да бъркате до гладкост.

5. Пресейте брашното, бакпулвера и солта. Разбийте на ниска степен с миксер, до момента в който сместа се комбинира. Внимателно и постепенно прибавете белтъците.

6. Изсипете сместа в квалифицираната тава за печене. Печете в авансово загрята фурна към 9-12 минути или до златисто. Не забравяйте да следите процеса на печене деликатно, защото след 7-та минута блатът може да изгори.

7. Извадете пандишпановия блат деликатно от фурната и незабавно го обърнете върху квалифицираната хартия с пудра захар. Навийте блата на руло. Охладете в продължение на един час.

Приготвяне на пълнежа:

1. В купа смесете готварската сметана и разбийте с миксер, до момента в който се получи мек крем. Добавете пудрата захар и продължете да разбивате.

2. В друга купа благодарение на шпатула разбийте сиренето маскарпоне и ванилията. Внимателно и постепенно прибавете сметаната и разбъркайте всичко до приемането на гладка примес.

3. Оставете в ледник да се охлади.

Когато блатът се охлади, леко го развийте. Премахнете хартията за печене. Разпределете отмерено кремообразния заряд върху него. Поръсете с нарязаните ягоди, ягодово сладко или плод по желание. Навийте още веднъж на руло. Оставете пандишпановото руло в ледник до цялостно изстудяване.

Да ви е сладко!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР