Пандишпанова торта с шоколад - мека и нежна, топи се

...
Пандишпанова торта с шоколад - мека и нежна, топи се
Коментари Харесай

Пандишпанова торта с шоколад

Пандишпанова торта с шоколад - мека и нежна, топи се в устата

Необходими Продукти

За блатовете


● яйца - 5 бр.
● захар - 1 ч.ч. (250 г)
● брашно - 1 1/2 ч.ч.
● бакпулвер - 10 г
● ванилия - 1 бр.
● олио - 3 с.л.

За масления крем


● мало - 200 г меко, краве
● пудра захар - 20 г (пресята)
● какао - 40 г
● шоколад - 100 гр естествен
● сметана - 150 мл сладкарска течна

За шоколадовия ганаш


● шоколад - 100 гр естествен
● сметана - 100 мл сладкарска течна
● масло - 20 г краве

За сиропа


● вода - 200 мл
● захар - 200 г

Начин на подготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Бийте, до момента в който утроят размера си. Прибавете пресятото брашно с бакпулвера, по-късно прибавете олиото и ванилията. Сложете сместа във форма с падащо дъно (24 см) с авансово застлана хартия за печене, заравнете и печете блат за торта в авансово загрята на 180 градуса фурна.

Печете, до момента в който блатът придобие златист цвят и съчка забодена в него излезне суха. Извадете го и оставете да се охлади изцяло. Изрежете го. Трябва да получите два блата. Ако не можете, изпечете два блата настрана.

За масления крем разбийте мекото краве масло с пресятата пудра захар. Бийте до приемане на бухнал крем. В обособен съд смесете какаото, шоколада и сметаната и разтопете на водна баня. Бъркайте непрестанно, до момента в който се разтопи шоколадът. Свалете от огъня и оставете да се охлади изцяло. Прибавете на части към разрушеното масло и бъркайте непрестанно с миксера, до момента в който се получи еднородна примес. За сиропа загрейте водата до кипване, прибавете захарта и бъркайте, до момента в който се разтопи.

Сложете единия блат в тортена паница, сиропирайте и намажете с крем. Добавете и втория блат, сиропирайте и намажете още веднъж с крем от горната страна и в профил. Сложете пандишпановата торта в ледник да се охлади и залейте с ганаш, който сте разтопили на водна баня.

Пандишпанова торта с шоколад украсете съгласно мотива и въображението си. Например с вафлени пурички, шоколадови сладки и фондан.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР