Пандемията стана по-опасна в Германия заради разпространението на мутации на

...
Пандемията стана по-опасна в Германия заради разпространението на мутации на
Коментари Харесай

Пандемията станала по-опасна в Германия

Пандемията стана " по-опасна " в Германия поради разпространяването на разновидности на ковид. Това предизвести ръководителят на Институт " Роберт Кох " Лотар Вилер, който изнесе основни данни преди договарянията сред федералното държавно управление и провинциите по отношение на ограничаващите ограничения, осведоми ДПА.
 Над 20% в Германия, Съединени американски щати и Франция няма да се имунизират против COVID-19
Над 20% в Германия, Съединени американски щати и Франция няма да се имунизират против COVID-19

Само 11% от американците и 13% от французите се доверяват на държавното управление

" Три тревожни разновидността на вируса " са открити досега в Германия, разновидността B1117, за първи път открита във Англия, тя е най-разпространената разновидност, означи Вилер пред публицисти в Берлин. Той предизвести, че тази разновидност е по-инфекциозна и води до по-тежко боледуване . По думите му открита е в 13 от 16-те немски провинции и съставлява под 6% от случаите. Но съгласно него този % се чака да се повиши, защото тази разновидност се среща все по-често.

" Sars-CoV-2 като цяло стана по-опасен . Вирусът към момента не се е изтощил. Точно противоположното, ускори се ", акцентира Вилер.
 Епидемията в Германия удари и продажбите на бира
Епидемията в Германия удари и продажбите на бира

Германските пивоварни и дистрибутори са продали 8,7 милиарда литра бира

От своя страна немският здравен министър Йенс Шпан означи, че случаите на ковид понижават и имунизациите са инструментите за превъзмогване на рецесията през годината. Но той добави, че равнището на инфекциите не пада задоволително бързо.

Канцлерът Ангела Меркел ще разиска ограничаващите ограничения с министър председателите на провинциите в сряда.

" Ако дадем късмет на тези разновидности да се разпространят, рискуваме да увеличим инфекциите ", предизвести здравният министър. Той повтори обещанието на държавното управление да отвори първо учебните заведения и призна, че " доста фамилии с деца са на ръба ".

Ограниченията в Германия са доникъде на февруари.

От 27 декември Германия е сложила повече от 2,9 милиона дози , от които на 2,1 милиона германци им е сложена първата доза , което съставлява 2,6% от популацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР